Aktivnosti Kakanjskog Srca: SREĆA JE U DARIVANJU – Nečije malo nekom zaista znači puno!

12036815_552267958245260_8267011394413083756_n

NU“Kakanjsko Srce“ kao i ranijih godina u ovom mjesecu darivanja pokrenulo je akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“.
Naime, obzirom da u našem gradu i cijeloj našoj općini postoje porodice koje su na rubu egzistencije i koje bukvalno preživljavaju iz dana u dan, pored svih aktivnosti kojima se ovo udruženje bavi da bi pomoglo takvim ljudima pokrenuta je i akcija za osmijeh onih najmlađih.

Ranijih godina akcije pod simboličnim nazivom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ bile su i više nego uspješne. Zbog toga, naravno, zahvalnost pripada našim sugra- đanima koji se nalaze u onoj grupi „dobrih i solidarnih ljudi“.
Vrlo je jednostavno. Slatkiši, igračke, školski pribor, odjevni predmet ili novac su način da nekome pomognemo ili bolje reći, budemo razlog nečijeg osmijeha.
Dječijeg osmijeha. Možete i sami napraviti novogodišnji paketić i donijeti ga u prostorije Kakanjskog Srca (uz prethodnu najavu na facebook stranici Kakanjsko Srce).

U školama naši školarci mogu ostaviti igračku ili slatkiš za neko dijete koje ima manje sreće u ovom crno-sivom svijetu.

Naravno, za one kojima je lakše novčano pomoći a koji su u mogućnosti pomoći na taj način mogu to uraditi na
žiroračun broj:

NU “Kakanjsko Srce”
Žiroračun:
Intesa Sanpaolo DD BiH
154-260-20046228-41
SWIFT:UPBKBA22
IBAN: BA391542602004622841

Volonteri Kakanjskog srca su u mjesecu decembru već imali određene aktivnosti za prikupljanje novčanih sredstava a kojima će biti kupljeni novogodišnji paketići za djecu iz socijalno-ugroženih porodica. U ovoj ideji učestovala je STŠ ”Kemal Kapetanović” Kakanj, učenici ali i uposlenici iste kojima se ovom prilikom zahvaljujemo.

Po završetku same akcije detaljno ćemo pisati o svima koji su već pomogli ili će u narednom periodu pomoći. Pored ove akcije, paralelno traje i jedna druga u režiji Kakanjskog Srca pod nazivom “Imamo samo ono što damo”.
Ako želite da obradujete neku od socijalno-ugroženih porodica u ovim prazničnim ali hladnim danima kada hranitelji takvih porodica nisu u moguć-nosti priskrbiti ono osnovno za svoju porodicu-hranu, možete to učiniti na isti način kao što je prethodno naveden.
Naime, možete sami kupiti prehrambeni paket koji će volonteri Kakanjskog Srca proslijediti porodici koju vi odaberete ili uplatiti novčana sredstva na navedeni račun.
Sve dodatne informacije možete pronaći na facebook stranici:Kakanjsko Srce. Također, sve aktivnosti Kakanjskog
srca možete pratiti na istoj stranici.
„Ako imate mnogo-dajte od svog’ bogatstva, ako imate malo-dajte od svog’ srca“ .

Kakanjsko srce – Ilma Topalović