Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj bio gost u uredu načelnika: Analizirani “Kakanjski dani”, razmotrene i uvažene sugestije građana, razgovarano i o skorom početku rekonstrukciji upravne zgrade JU KSC

P1100876-640x330

Ponedjeljak, 8. august 2016.godine: Gost u uredu načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre danas je bio Aldin Šljivo, direktor Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC). Na sastanku je analiziran organizacijski aspekt protekle Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”. Zaključeno je da je manifestacija organizirana na vrhunski način i da je dostignut visok stepen kvalitete sadržaja, te da u budućem periodu kvaliteta i obim sadržaja trebaju biti na ovogodišnjem i još većem nivou.

Analizirane su i sugestije građana obzirom na opću opredijeljenost načelnika Nermina Mandre da sve radi u dosluhu i u komunikaciji sa građanima, tako da će sve ono što su sugerisali građani biti uvaženo uključujući i sugestije da se poveća period trajanja manifestacije.

Obzirom da je Ustanova u proteklom periodu dobila nove savremene prostorije Doma kulture, Muzeja i Gradske galerije likovne umjetnosti, da su rekonstruisane prostorije koje koristi muzička škola, te da je  Ustanova iz vlastitih zarađenih sredstava kupila veliku binu, postavila vanjsku ogradu ispred ulaza u Dom kulture, te realizirala druge projekte, razgovarano je i o novim aktivnostima – početku radova na rekonstrukciji upravne zgrade u kojoj se nalaze učionice, uredi, mala sala i druge prostorije JU KSC.

Podsjetimo, Općina Kakanj je osnivač i finansijer Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.