Amel Tuka – kakanjac s priznanjem “Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini”

U Olimpijskom muzeju Bosne i Hercegovine danas je u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH održana manifestacija dodjele priznanja za “Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini”.Marijan Kvesić, predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, uprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate.

“Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, uprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna evropska i svjetska takmičenja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog komiteta BiH – izbor sportiste godine. U protekloj godini izazov je bio otići na takmičenje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportisti, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku porodicu koja njeguje olimpijske vrijednosti”, kazao je Kvesić, dodajući da se nada da će se već naredne godine takmičenja odvijati u normalnim uslovima i održati izbor sportiste godine.

Kvesić je naglasio da će Olimpijski komitet BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate, a posebno je čestitao mladim sportistima koji su bh. javnost pozitivno iznenadili brilijantnim rezultatima.

“Mi ćemo i dalje, u skladu s našim kapacitetima, podržavati nove nade i praviti nove pozitivne sportske priče, iako živimo u teškim trenucima u kojima je COVID 19 transformisao način života i cjelokupno društvo u svijetu. Ovo su vremena velikih nesigurnosti u sferi zdravlja, ekonomije, društvenih odnosa i naravno u sferi sporta. Ovo su vremena drastičnih promjena u načinu života, ali to su naša vremena, ona u kojima živimo i naša je odgovornost i obaveza da ostanemo zajedno, mislimo zajedno i radimo zajedno za bolju budućnost BiH i sporta. Dragi sportisti, čestitam vam predstojeće praznike i želim da vam nova godina donese nove mogućnosti i sportske pobjede”, kazao je na kraju predsjednik Olimpijskog komiteta BiH.

OKBIH/KAKANJINFO

Dobitnici priznanja za „Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini“ su:

Košarka:

1.Muška košarkaška reprezentacija BiH

Taekwondo:

2.Klub-TKD Novi Grad Sarajevo

3.Taekwondo savez BiH – SPECIJALNA NAGRADA

4. Fahrudin Adilović

5. Benjamin Husić

6. Ira Grgić

7.Milica Vasić

8.Jelena Vasić

9. Ejla Makaš

10. Muška kadetska taekwondo reprezentacija BiH

Tenis:

11.Tomislav Brkić

12.Marko Maksimović

Plivanje:

13.Lana Pudar

14.Jovan Lekić

Kajak:

15.Dušan Mačkić

Skijanje:

16.Elvedina Muzaferija

17.Aleksa Vuković

Biciklizam:

18.Lejla Tanović

19. Hajrudin Trle -SPECIJALNA NAGRADA

Sankanje:

20.Mirza Nikolajev

Boks:

21.Tara Bohatjuk

Judo:

22.Larisa Cerić

23. Toni Miletić

24.Ognjen Pavlović – SPECIJALNA NAGRADA

Atletika:

25.Amel Tuka

26.Mesud Pezer

Bodybuilding i fitness:

27.Adnan Alagić