Analiziramo: Džemal Bečirhodžić, apsolutni pobjednik među kandidatima za OV Kakanj sa osvojenih 3.016 glasa birača ili 46,04%

img_7573

 viber-image

Nosilac liste OO SDA Kakanj na proteklim Lokalnim izborima, Džemal Bečirhodžić, kao kandidat za Općinsko vijeće zasigurno je apsolutni pobjednik po broju osvojenih glasova, osvojivši visokih 3.016 ili 46,04%.

Ovakav rezultat nije nikada zabilježen niti zapamćen u Kakknju kada je u pitanju utrka za poziciju vijećnika.

Da se prisjetimo da je Bečirhodžić potpredsjednik SDA Kakanj i član Izvršnog odbora SDA Kakanj.

Kroz dosadašnji politički angažman uspješno je obavljao niz dužnosti a osim pozicije zastupnika u Skupštini ZDK, bio je direktor O.Š „Ahmed Muradbegović“ u Donjem Kaknju. Trenutno je voditelj poslovnice BH Telecom centra u Kaknju.

Na ovim Lokalnim izborima iza njega su stranački kandidati sa duplo manjim brojem glasova, dok su kandidati iz drugih stranaka kada se uzme zbir čak nekoliko njih sa zajedničkim brojem glasova nisu postigli ovaj broj.

Od svih drugih kandidata pratili su ga stranački kandidati SDA za OV Kakanj, Aldin Šljivo sa osvojenih 1.626 ili 24,82% glasova i Edin Aliefendić sa osvojenih 1.617 ili 24,68 % glasova.

Od tri žene koje su ove godine ušle u klupe OV Kakanj, najviše glasova je osvojila kandidatkinja iz reda SDA Kakanj, Mejrema Purišević sa osvojih 1.441 ili 22.00 % osvojenih glasova što je ujedno pozicioniralo na četvrto mjesto po broju glasova u SDA Kakanj.

Kada su u pitanju kandidati iz reda drugih stranaka iza Bečirhodžića je Dr. Mirsad Tursum koji je osvojio 1.583 ili 58,65% glasova. U koalicionom partneru SBB-u prvi od kanddata sa liste po broju osvojenih glasova je Semir Mušija koji je osvojio 764 ili 25,80%, što je kada se analizira tek jedna četvrtina u donosu na osvojen broj glasova kandidata Džemala Bečirhodžića.

Napominjemo još nekoliko jako bitnih činjenica a to su da je kandidat Džemal Bečirhodžić osvojio čak veći broj glasova i od svih pojedinačnih kandidata za načelnike, naravno osim pobjednika (Nermin Mandra SDA-SBB koji je osvojio 13.000 glasova), iz drugih stranaka na ovogodišnjim Lokalnim izborima u Kaknju.

To napominjemo iz razloga što je Bečirhodžić kao kandidat za OV Kakanj napravio impresivan rezultat jer kada se osvrnemo na činjenicu da su kandidati Adnan Čobo (SDP KAKANJ), sa osvojenih 2.662 ili 14,88%, Taib Bjelopoljak (SBIH) sa osvojenih 1.127 ili 6.31% i Ivo Majstorović (HDZ BIH) sa osvojenih 1.066 ili 5,94%, osvojili manji broj glasova a važili su za čelne ljude Općine Kakanj ispred svojih stranaka, onda moramo reći da je u Kaknju do sada historijski Džemal Bečirhodžić number one po broju glasova koji važe za jednog kandidata za OV Kakanj što i sami rezultati govore.

Hamid Hadžić/kakanjinfo