Aysun besplatnim uređenjem obrva vraćaju samopouzdanje onkološkim pacijentima: Nakon hemoterapije mnogi izgube kosu ili obrve…

Aysun besplatnim uređenjem obrva vraćaju samopouzdanje onkološkim pacijenticama Gubitak kose i obrva česta je nuspojava hemoterapije koja ostavlja velike tragove na život onkoloških pacijentica.

Aysun Bošnjak-Kubat u svom Frizersko-kozmetičkom salonu Aysun u Zenici besplatno uređuje obrve pacijenticama koje prolaze kroz težak životni period. Na ideju za pružanje usluga uređenja obrva došla je, kako kaže Bošnjak-Kubat, kada je njen salon posjetila klijentica koja je bila onkološka pacijenta. „Uzimajući u obzir da, nažalost, ima puno troškova, plaća lijekove i terapije, kozmetičku uslugu nismo joj naplatile.

Uređenje obrva za nju nije bila stvar luksuza već potreba. Tako smo počele raditi jedan veliki projekat u okviru kojeg svaki dan usrećimo po jednu pacijenticu“, kaže Bošnjak-Kubat, ističući da tretman radi u konsultaciji s ljekarima, te da se do sada nije javila niti jedna pacijentica sa nuspojavama. Sve pacijentice koje su zainteresovane za ovu uslugu mogu se javiti u Frizersko-kozmetički salon Aysun, na njihovu zvaničnu Facebook stranicu ili na broj telefona 063/292-094.

Do sada je pruženo preko stotinu besplatnih usluga uređenja obrva kako za žene iz Zenice tako i iz okolnih gradova. „Tim ženama pored njihove bolesti, muke i problema sa kojima se svakodnevno suočavaju, sitnica mnogo znači. U prilici smo da to im pružimo pa zašto to ne bi činili. Bitno nam je da su naše klijentice zadovoljne, a nakon urađenog tretmana suze radosnice govore o njihovoj sreći i samopouzdanju koje im se vrati“, kaže Kubat-Bošnjak.