BAŠIĆ: PRAVA ŽENE MORAJU SE OSTVARIVATI U SVIM SFERAMA DRUŠTVA

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, u kojoj se kaže:

„Povodom Međunarodnog dana žena 8. marta, u ime Vlade Zeničko-dobojskog kantona i u svoje lično ime, svim Bosankama i Hercegovkama, a posebno građankama Zeničko-dobojskog kantona, upućujem najiskrenije čestitke.

Dvadeseti vijek obilježila je borba za ravnopravnost žene, društvena, ekonomska i politička prava. To su temeljna prava i vrijednosti demokratskog svijeta i ne smiju se prepoznavati samo u pravnom smislu, nego se moraju uspješno ostvarivati u svim sferama društva.

Žene su svojim djelima pokazale da mogu biti izuzetno uspješne na svim poljima, a u isto vrijeme biti majke i stub porodice. Obaveza svih nas je da nastavimo djelovati u pravcu postizanja potpune rodne ravnopravnosti i jačanja položaja žena u našem društvu, boreći se protiv svih oblika diskriminacije i nasilja koji su apsolutno neprihvatljivi prema bilo kome, a posebno prema ženama.

To je jedno od ključnih opredjeljenja Vlade Zeničko-dobojskog kantona. Sretan Vam 8. mart!“

Press služba ZDK