BIH Ćamil Duraković putuje u SAD na poziv bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona

Bill Clinton, bivši američki predsjednik, pozvao je Ćamila Durakovića, načelnika Srebrenice, da učestvuje na specijalnoj plenarnoj diskusiji na godišnjem sastanku Clinton Global Initiative.

b_160904023

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, održaće se od 19. do 21.9. u New Yorku. Na proteklim godišnjim sastancima učestvovali su brojni svjetski politički i poslovni lideri među kojima i američki predsjednik Barack Obama, zatim Bill Gates, Jack Ma, Hilary Clinton i mnogi drugi, piše Agencija Anadolija.

U izjavi za Fenu Duraković je kazao da će se veoma rado odazvati pozivu te da se raduje sastanku na kojem će govoriti o “Pomirenju i zajedničkom društvu”.

“Zadovoljstvo mi je što me pozvao Bill Clinton. To je jedan veliki događaj, imat ću priliku da govorimo o Bosni i Hercegovini kao i Srebrenici mjestu gdje je počinjen genocid. Svakako ovaj sastanak mnogo znači za našu Srebrenicu”, kazao je Duraković.

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, bit će održan od 19. do 21. septembra u New Yorku.

“Bila mi je čast da budem s Vama prošle godine u Srebrenici i bio sam duboko dirnut Vašim govorom….”, piše između ostalog Bill Clinton u ličnom pismu kojim poziva načelnika Durakovića da učestvuje na samitu.

O važnost ove plenarne diskusije u kojoj će učestovati pored načelnika Durakovića i premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, govori i činjenica da će Bill Clinton moderirati ovu diskusiju koja je najavljena pod naslovom “Pomirenje i zajedničko društvo.

(anadolija)