Billy Agić prodao svoj novi auto da bi djevojčici spasio život

b_160906030

Humani Billy Agić poznat već dvije godine spašava živote ljudi i pomaže onima kojima je pomoć potrebna. Brojni su apeli na njegovom Facebook profilu, podijeljene fotografije, žiroračuni, kako bi šira javnost bila upoznata sa onim što on radi, i kako bi mogli pomoći onima kojima je pomoć, doista, potrebna. Nedavno je odlučio donirati bubreg, a sada je prodao automobil Golf 7 GTI, kako bi spasio djevojčicu Nejlu.

Nejla je 11-godišnja djevojčica iz Kalesija koja ima mnogo zdravstvenih problema, i da bi preživjela hitno mora operisati kičmu. Operacija košta 12.000 eura i treba se izvesti u Zagrebu. Kao što je to i do sada radio, Billy je na svom Facebook profilu obavijestio sve one koji ga prate o stanju Nejle, kako ljude iz BiH tako i iz dijaspore, i u rekordnom roku je skupljeno 12.000 KM. Kako prikupljeni novac nije bio dovoljan za operaciju, on je odlučio da proda svoj tek nedavno kupljeni Golf 7 GTI.

Auto, koje je Billy kupio prije četiri mjeseca, će danas biti prodano oko 16 sati, kupac je čovjek iz Mostara, a Billy ističe da ne želi biti sebičan i da može biti sretan i sa Golfom 2.

Na Facebooku ga prati više od 85.000 ljudi, koje on redovno informiše o svojim akcijama i upućuje apele zahvaljujući kojim mnogim ljudima stigne pomoći u pravo vrijeme.

Billy ističe da je odrastao u teškim uvjetima života, i kada mu se drug Amar Jahić ubio shvatio je da je sve ovo prolazno, i poručio da mu ništa ne treba osim zdravlja.

Medina K./kakanjinfo.com