Fatih Terim: “Ne vjerujem u sreću u nogometu”

fatih terim

Turski selektor Fatih Terim bio je zadovoljan načinom na koji se njegova ekipa na otvaranju kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. suprotstavila Hrvatskoj, za koju je ustvrdio da u ekipi ima 11 zvijezda.

“Igrali smo s reprezentacijom koja je snažna, koja ima 11 zvijezda i koja je igrala svom snagom. Naši su igrači mladi, neiskusni, ali su jako strastveni. Zadovoljan sam kako su igrali”, izjavio je turski selektor na konferenciji za medije nakon maksimirskih 1:1, javila je Hina.

Potom se osvrnuo i na konstataciju hrvatskog selektora Ante Čačića kako je “Turska do boda stigla sretno i spretno”.

“Čuo sam da je izbornik Čačić to spomenuo. Ne vjerujem u sreću u nogometu, ali poštujem njegovo mišljenje. Mogli smo i mi osvojiti tri boda. To je nogomet”, rekao je Terim, zastao, a onda dodao: “Recimo, ja nisam spominjao sve faulove koje su hrvatski igrači pravili jer je i to dio igre”.

Kapiten hrvatske reprezentacije Luka Modrić kazao je kako je Hrvatska sama kriva za neuspjeh na startu kvalifikacija.

“Bili smo bolji, stvorili smo bezbroj prilika, ali ih nismo uspjeli realizirati. Sami smo si krivi za to. Turska je sretno došla do pogotka i može se reći da smo izgubili dva boda. Teško je igrati pred praznim tribinama, bez navijača atmosfera je kao na treningu”, dodao je Modrić.

Hrvatski selektor Ante Čačić složio se s tom konstatacijom:

“Trebali smo dobiti, zaslužili smo. Samo u prvom poluvremenu smo tri puta pogodili gredu. Imali smo puno prilika, ali nažalost nismo ih iskoristili. Turci su, pak, izjednačili iz slobodnog udarca kojeg su dobili zbog nepostojećeg prekršaja. Treba reći da dosta naših igrača još nije u pravoj formi, tako da očekujem da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Ovo je teška grupa, nikome neće biti lako osvajati bodove”.

 (klix)