Bivši igrač FK Mladosti Mićo Kuzmanović pojačao FK Sarajevo

Iako prijelazni rok u našoj zemlji nije ni počeo, FK Sarajevo je već angažovao prvo pojačanje za narednu sezonu u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Prvi, ne i jedini, kapitalac Sarajeva za narednu sezonu će biti 21-godišnji Mićo Kuzmanović, mladi reprezentativac BiH i igrač Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koji je danas sa bordo klubom potpisao dvogodišnji ugovor, prenosi sportsport.ba

Kuzmanović je krilni igrač tržišne vrijednosti od 300.000 eura. Na radaru Sarajeva je već neko vrijeme, i to zahvaljujući sjajnim igrama u protekloj sezoni, a na Koševu su u njemu vidjeli igrača koji na dostojan način može zamijeniti Harisa Duljevića kojem ističe ugovor s klubom iz Titove 38/b.

U protekloj sezoni Kuzmanović je odigrao gotovo sve utakmice za Mladost i šest puta se upisao u listu strijelaca, dodavši pritom tri asistencije, a osim Sarajeva za njegove usluge su se raspitivali i klubovi iz Srbije, Hrvatske, te Izraela.

U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri mladi Kuzmanović je još igrao za Drinu, Borac, Zvijezdu, Modriču i srbijansku Jagodinu.