Bivši “Legionari” briljirali u svojim klubovima!

Doskorašnji nogometaši Mladosti iz Doboja briljirali su u proteklom kolu u svojim novim klubovima. Tako da uz Mladost iz Doboja, ne treba više stajati “Doboj kod Kaknja”. Danas svi znaju ko je Mladost iz Doboja.

Sinan Ramović je odličnom igrom protiv GOŠK -a “kupio” navijače Željezničara. Zbog njihovih “vapaja” i molbi na društvenim mrežama odbio je inostrane ponude i odlučio se za Grbavicu. I zbog svog “impressaria” Zlatana Muslimovića. Sjajna igra brzonogog ofanzivca Ramovića, o kojem i Mehmed Baždarević pohvalno govori, samo je najava uspješne sezone u Željinom dresu.

Ramovićev doskorašnji saigrač iz Mladosti Goran Brkić bio je centralna figura u derbiju s Goricom. Brkić je “play maker” Olimpije, a njegov evrogol iz slobodnjaka u prethodnom kolu bio je poslastica za kamere. Protiv Gorice je držao sve konce u svojim rukama i pokretao akcije, pa ga je gorička publika pljeskom ispratila s terena.

Simpatizeri Sarajeva očekuju da se razigra i Mićo Kuzmanović, koji je, također “do jučer” nosio dres Mladosti.

Još je jedan Dobojlija blistao. Dejan Maksimović postigao je jedini gol za Istru u remiju protiv Osijeka. Najbolja je to potvrda kako se u Mladosti radi i najbolji kompliment Mensuru Mušiji i njegovom “teamu”. Tri bivša igrača Mladosti u timu kola u tri različite nogometne lige.

(Sportske.ba)