Radio klub ”Kakanj” niže uspjehe, osvojeno zlato u Tesliću

Članovi radio kluba „Kakanj“ nastavljaji sa dobrim rezultatima u amaterskoj radio goniometriji , inače sporrtsko-tehničkoj disciplini gdje takmičar u otvorenom prostoru u što kraćem vremenu treba da pronađe skrivene predajnike.

Naime ovog vikenda prvi put se održalo takmičenje u ARG-u a organizator je bio radio klub „Kamenica“ Teslić u entitetu RS pod pokroviteljstvom općinskog načelnika.

Interesantno je da je radio klub „Kamenica“ E 74 AAX osnovan prošle godine a prve kontakte sa radioamaterizmom imali su u našem radio klubu kada su jula 2015 godine došli u posjetu, da bi iste godine petnaestak članova položilo jednu od CEPT klasa te stekli uslove za fornmiranjem radio kluba.
Ove godine su bili veoma uspješni organizatori „ARG Teslić Open 2017. „ na kojem je uzelo učešće 12 radio klubova iz B i H i jedan iz Slovenije-Krško i jedan radio klub iz Srbije – Sombor te polako ova radioamaterska takmičenja poprimaju karakter međunarodnih.

Naš radio klub je nastupio sa 9 takmičara te u 6 kategorija u veoma jakoj konkurenciji po veoma vručem i sparnom vremenu postigli odličan rezultat i u klupskom poretku od 14 radio klubova osvojili prvo mjesto.

Kategorija Ž-15, Vildana Odobašić, srebrna medalja
Kategorija Ž-19, Aida Kićo, zlatna medalja
Kategorija Ž-21, Edna Sarajlić, zlatna medalja
Kategorija M-19, Amar Smolo, zlatna medalja
Kategorija Ž-35, Amela Šišić, zlatna medalja

U konkurenciji radio klubova prvo mjesto: radio klub „Kakanj“ Kakanj, drugo mjesto radio klub „Stjepan polje , treče mjest radio klub „Zenica“ Zenica.

Naredne aktivnosti radio kluba „Kakanj“ su učešće na ARG Doborovci open 2017“ , prezemntacija aktivnmosti i rada na „Kaknjski dani 2017“ a paralelno stim i pripreme i organizaciju „ARG Kakanj open 2017“ 13.08.2017 godine na Ponijerima.