Čarobni mjuzikl “ALADDIN” predstavljen javnosti

U Kino sali Domu kulture Kakanj danas je održana press konferencija za medije najavljvianog pozorišnog mjuzikla “ALADDIN”.

Šta su prisutni rekli na samoj press konferenciji u kratkom prilogu pogledajte u video i foto formatu portala Kakanjinfo:

Ideja da se oko jednog zajedničkog projekta okupe svi relevantni i talentovani Kakanjci i Kakanjke iz
oblasti scenske (gluma, ples, balet) i muzičke umjetnosti je našla svoje otjelovljene u JU KSC Kakanj.
Mjuzikl Aladdin kao jedan od najzahtjevniji pozorišnih i filmskih žanrova je okupio oko sebe ne samo
kakanjske, nego i scenske umjetnike iz Sarajeva, Zenice i Bugarske.

Ovaj ambiciozni plan je privremeno pomrsila pojava pandemije, koja je zaustavila dotadašnji način života na cijeloj planeti. Međutim, ispostavilo se ponovo da u najtežim trenucima umjetnost ima snagu da ujedini ljude u jednoj plemenitoj misiji vraćanja vjere i nade običnom čovjeku u ljepotu života! Vjerujem da će ova priča kao otpor beznađu i apatiji biti duboko ucrtana u kakanjskoj historiji.

Prisutnim medijima na ovoj press konferenciji ukratko su se obratili direktor JU KSC Kakanj i producent mjuzikla “ALADDIN” – Mirza Mušija, režiser mjuzikla – Mirza Bajramović, Pisac za djecu i mlade – Fahrudin Kučuk, vokalni trener Alma Ferović – Fazlić, Emina Bajtarević koja igra glavnu ulogu Jasmine, Aldin Tucić u ulozi duha, Mustafa Mekanić u ulozi Aladinna i Damir Čobo (angažovan za čarobne svjetlosne efekte na sceni), dok se Armen Škobalj obratio elektronskim putem i opravdano izostao.