Čelik VS Mladost: Komšijski derbi na Bilinom polju uz direktan prijenos na BHT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Komšijski derbi u okviru šestog kola Lige za opstanak u subotu na Bilinom polju odigrat će zenički Čelik i dobojska Mladost. Dok je tim iz predgrađa Kaknja pratkički osigurao opstanak, Zeničanima slijedi grčevita borba za opstanak i samo im pobjeda odgovara u ovom susretu.

Duel na Bilinom polju propustit će vezista Mladosti Goran Brkić zbog tri javne opomene, a susret u Zenici će propustiti i Senad Karahmet koji neće biti spreman za duel sa Čelikom. Upitan je i nastup Lazića i Rizvanovića koji su u trenažnom procesu, ali nedovoljno spremni za svih 90 minuta.

Uprkos brojnim izostancima, Husref Musemić smatra kakao njegov tim može ponovo ostati neporažen u duelu sa zeničkim timom:

U relativno kratkom vremenu igramo po treći put sa Čelikom. Imali smo dvije utakmice sa puno golova i bili smo kvalitetniji protivnik, posebno kući gdje smo imali vodstvo od 3:1, a na kraju je završeno 3:3. Čelik je u teškoj situaciji i za njih je ovo veoma bitna utakmica. Mi ćemo odigrati krajnje pošteno, maksimalno ozbiljno i pokušati odigrati kao i na posljednjem gostovanju na Bilinom polju, a ako nam se ukaže prilika da ih savladamo sigurno je da ćemo je iskoristiti, rekao je trener Mladosti Husref Musemić.

Mladost je u posljednjih pet kola jedino poražena na Pecari i u dobojskoj ekipi vlada sjajna atmosfera pred komšijski derbi.

Sigurno je da je na nama manji pritisak nego na fudbalerim Čelika, ali definitivno nema opuštanja. Kao što je poznato matematički mi još nismo osigurali opstanak, tako da maksimalno ulazimo i u preostalih pet utakmica. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice i postavimo se dobro na terenu kao protiv Metalleghea u Banja Luci rezultat definitivno neće izostati, jer kao što sam rekao na zeničkom timu je veći pritisak i oni moraju napadati, rekao je defanzivni univerzalac Mladosti, Omer Musić.

Vjerovatni sastav: Velić, Laštro, Galić, Isaković, Gačan, Musić, Šećerović, Ramović, Maksimović, Kuzmanović, Aganspahić.

Duel na Bilinom polju na rasporedu je u subotu 29. aprila 2017. godine u 17 sati uz direktan prijenos na BHT.

PR FK MLADOST / E.Š.