Na magistralnom putu Ljubinje – Trebinje (na dionici Strujići – Mrkonjići) saobraćaj se obustavlja u vremenu od osam do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na put Stolac – Berkovići – Bileća – Trebinje.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen, na dionici Prozor – Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila teža od sedam i po tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar – Široki Brijeg – Posušje – Tomislavgrad – Kupres – Bugojno i Mostar – Sarajevo – Busovača – Novi Travnik – Bugojno.

Obustava saobraćaja na snazi je i u tunelu Vinac (Jajce – Donji Vakuf), a vozila na ovoj dionici saobraćaju obilaznicom oko tunela.

Zbog radova na mostu u mjestu Reljevo (Jošanica – Rajlovac), kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Radovi na sanaciji mostova u toku su i na putnim pravcima: Jablanica – Mostar (most Begića i Begovića), Tarčin – Konjic (kod mjesta Zukići), Olovo – Semizovac (most preko rijeke Ljubine), Pelagićevo – Srebrenik (u mjestu Špionica), kao i na petlji Blatuša, kod Zenice, a na tim lokacijama saobraća se usporeno.

Na magistralnom putu Bosanski Petrovac – Ključ, zbog radova kod mjesta Gornje Bravsko, kao i na magistralnom putu Maglaj – Doboj u mjestu Mravići od sedam do 17 sati saobraća se usporeno.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od sedam do 19 sati. Granični prijelaz Deleuša zatvoren je zbog radova.