Čestitamo službenicima PS u vezi rasvjetljavanja osoba koje su lažno prijavile pljačku kladionice u Kaknju

kakanj

 

KAKANJ, 15. novembra (FENA) – Kakanjski policajci podnijet će prijave Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv T.A., rođenog 1989. godine, i  S.E., rođene 1993. godine, oboje iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo lažno prijavljivanje i krivično djelo utaja.

Oni su  13. novembra, u jutarnjim satima odglumili razbojništvo, te lažno prijavili dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj da je maskirana osoba izvršila razbojništvo nad S.E., uposlenicom sportske kladionice Formula, kojom prilikom je otuđena torbica s oko 20.000 KM.

Radeći na rješavanju krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su operativnim radom na terenu došli do određenih indicija da u navedenom slučaju nije ni izvršeno razbojništvo, te da je S.E. lažno prijavila navedeno krivično djelo. Prikupljena saznanja su i potvrđena, a radi pravdanja fiktivne dobiti kladionice navedena osoba je zajedno s T.A. fingirala razbojništvo na način da je S.E. došla pred ulaz kladionice, dok je u blizini kladionice maskirani T.A. čekao, nakon čega je  pesnicom udario u predjelu lica i  otuđio torbicu.

Ovom prilikom naša ekipa portala Kakanjinfo.com čestita službenicima koji su rasvijetlili ovu prevaru i smatramo da itekako ovi policajci trebaju biti nagrađeni jer je evidentno da u Kaknju ima sposobnih kadrova da se bore sa kriminalom koji vreba.