Čestitka načelnika Nermina Mandre trenerima, igračima i kakanjskoj publici povodom velikog uspjeha Košarkaškog kluba “Kakanj”

U petak i subotu, 16. i 17.februara 2018.godine, Kakanj je bio domaćin velikog sportskog događaja – završnog turnira Kupa BiH u košarci.

Plasman Košarkaškog kluba “Kakanj” na završni turnir, pobjeda u polufinalu, veliko zalaganje u finalnom meču sa Košarkaškim klubom “Igokea” i osvajanje drugog mjesta, su veliki uspjeh i još jedan sjajan rezultat koji će ostati zabilježen u historiji kakanjske košarke.

Stoga, trenerima i igračima Košarkaškog kluba “Kakanj” čestitam na ovom sjajnom rezultatu.

Posebnu čestitku upućujem kakanjskoj publici koja je pokazala istinske navijačke manire, nesvakidašnji zavičajni patriotizam i školski primjer kulture navijanja koja podrazumijeva navijanje za voljeni klub, ali i respekt prema protivniku.

Aplauz za Košarkaški klub “Kakanj”, ali i aplauz za Košarkaški klub “Igokea” – osvajača Kupa BiH, su razlog za ponos svih građana Kaknja i svih ljudi u BiH i šire koji sport promatraju na pravi način – kao poveznicu među ljudima iz koje se rađa prijateljstvo, uvažavanje, međusobno poštovanje i bratski odnos.

Načelnik Općine Kakanj

Nermin Mandra