Da li se raspada kakanjski SBB? Članovi i osnivači jedan po jedan šalju članske nazad u stranku!

Na našu adresu je u posljednje vrijeme stiglo mnogo poruka čitaoca portala koji tvrde da osnivači ali i simpatizeri  ove stranke već odavno napuštaju stranku i traže ispisnice kako navode, iz nezadovoljni rukvodstvom koji je prema njihovim riječima “privatizovao stranku”.

Osim toga mnogi od članova nezadovoljni radom su i javno preko društvenih mreža pozvali na neposluh i napuštanje stranke.

?

Jedan od najvećih dokaza tome je istupanje iz ove stranke mladih ljudi. Jedna od njih je Naida Delibašić, zastupnica SBB BiH u Skupštini ZDK koja je istupila je iz ove stranke i podsjetila javnost da je 2015 godine zajedno sa kolegama Amrom Jupić i Kemalom Musinbegovićem izašla iz kluba SBB-a ali sam ostala član SBB-a a potom je obavijestila rukovodstvo Skupštine, Vladu, kolege/ice Zastupnike da više nije ni član SBB-a.

Navela je da je razlog tome “strahovit pritisak na poslu” zbog neposluha prema stranci  a zna se ko rukvoodi njome.

Ona do kraja mandata nastavila da djeluje kao samostalna Zastupnica. S druge strane ranije su ovu stranku napustili mnogi koje kakanjci poznaju ka poštene, vrijedne i radine ljude a na naš upit o tome odgovor od aktulenog predsjednika Envera Merdića nismo konkretno dobili, nego je samo kroz formalni dio razgovora demantovao da toliki “odljev iz kakanjskog SBB-a nije prisutan i da su to mahalske priče”.

ČLANSKE ISKAZNICE “BIVŠIH” ČLANOVA SBB KAKANJ DOSTAVLJENE NA ADRESU PORTALA 

Međutim, jučer je na našu adresu portala pristigla koverta sa oko skoro 100 članskih karti već “bivših” članova kakanjskog SBB-a koji šalje poruku da se dešavaju “korjenita istupanja” i napuštanje članova iz ove kakanjske Općinske organizacije a koji su od početka i od osnivanja bili aktivni članovi. Nepoznanica je šta se konkretno dešava?

O članskim iskaznicama koje su stigle na adresu našeg portala smo odmah uredno obavijestili predsjednika SBB Kakanj G dina Envera Merdića koji je na odmoru i kojemu kako navodi nije jasno o čemu se ovde radi.

O konkretnim odgovorima narednih dana dok završe godišnji odmori kada će Rukovodstvo ove stranke biti u prilici da nam odgovori.

KAKANJINFO.COM