Danas otvaranje Kulturnog centra “HAMIDIYE” u naselju Doboj

img_20160720_153403

Danas u 11:00 sati, u Kaknju će, u ulici Saliha Jašarspahića (naselje Doboj, skretanje prema Vatrogasnom domu), biti upriličena svečanost otvaranja Kulturnog centra Kakanj sa muškim internatom kojeg je izgradila Fondacija “Turk-Bošnjak”.

Nakon svečanosti otvaranja Kulturni centar Kakanj će širom otvoriti svoja vrata kakanjskim učenicima osnovnih i srednjih škola koji žele na koristan i kvalitetan način, u skladu sa vjerskim principima, utrošiti svoje slobodno vrijeme.

Kulturni centar Kakanj će učenicima pružati niz pogodnosti poput cjelodnevnog boravka, noćenja, pohađanja dodatnih časova iz školskih predmeta (za tu svrhu će biti angažirani kakanjski profesori i nastavnici), kurseva informatike, učenja turskog jezika, a za one koji pokažu izvanredne rezultate u učenju bit će organizirane posjete gradovima u Republici Turskoj.

Da bi učenik koristio neku od pogodnosti npr.pohađanje dodatnih časova radi sticanja ili proširenja znanja uslov neće biti da boravi u Kulturnom centru 24 sata,tj. da bude u internatu. Dakle, bit će moguće koristiti neku ili sve pogodnosti bez uslovljavanja.

Povodom otvaranja Kulturnog centra Kakanj naš grad će pred otvaranje biti ukrašen zastavama.

Izgradnju Kulturnog centra pomogla je i Općina Kakanj kroz dodjelu zemljišta.

O detaljima vezanim za svečanost otvaranja i budući rad Kulturnog centra danas je načelnik Nermin Mandra u svom uredu razgovarao sa predstavnicima Fondacije “Turk-Bošnjak”.