MUP ZDK: Javni red i mir narušen u osam slučajeva

podjela-novih-vozila-u-mup-u-zdk
JAVNI RED I MIR

Na području ZE-DO kantona javni red i mir je narušen u osam slučajeva, gdje su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli Zakonom predviđene mjere i radnje.

 

KRIMINALITET
Zenica

Dana 21.10.2016.godine,u 07,20 sati,putem telefona u dežurnu službu PS Centar,se obratio D.E. iz Zenice,te prijavio da je u 06,50 sati,u mjestu Tetovo,grad Zenica,na putu prema školi od strane dva NN maskirana lica sa pmv kombi crne boje izvršeno je krivično djelo pokušaj otmice njegove maloljetne sestre D.N.Uviđaj izvršen od strane službenika OKP PU I Zenica uz upoznavanje tužioca.

Zavidovići

Dana 20/21.10.2016.godine,u toku noći,u mjestu Brijeg,  općina Zavidovići,izvršeno je krivično djelo teške krađe u pomoćni objekat(šupu) vl.S.M.iz koje je su tom  prilikom otuđene  tri motorne pile,dvije marke Husgvarna i jedna marke Stihl.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS zavidovići uz upoznavanje tužioca.

Maglaj

Dana 20/21.10.2016.godine,u toku noći,u mjestu Mladoševica, općina Maglaj, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pomoćni objekat vl.F.P., iz kojeg je tom prilikom otuđen kazan za pečenje rakije, dvije pletare po 50 litara rakije i jedna pletara u kojoj je bilo 30 litara rakije.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje tužioca.

Dana 21.10.2016.godine,u vremenu od 17,00 do 21,00 sati,u mjestu Moševac,općina Maglaj,izvršeno je krivično djelo teške krađe u kuću vl.B.S. iz koje je tom prilikom otuđena neutvrđena količina zlatnog nakita,novac u iznosu od 130 KM i lični dokumenti (vozačka dozvola i lična karta) na ime B.S. i dvije bankovne kartice (sparkase) na ime B.S.Uviđaj izvršen od strane istražitelja PS Maglaj uz upoznavanje tužioca.

 

BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA¸

Na području Ze-Do kantona registrovano je 13 saobraćajnih nezgoda, u jednoj SN, dva lica su zadobila lakše tjelesne povrede.

 

STANJE I PROHODNOST PUTEVA

Na svim putnim pravcima na području Ze-Do kantona saobraćaj se odvijao bez zastoja.

 

POŽARI I EKSPLOZIJE

Na području Ze-Do kantona nije bilo eksplozija.

 

AKTIVNOSTI POLICIJE

Dana 21.10.2016 godine, od 20,00 do 24,00 sati, na području MUP-a ZDK-a, izvršene su racije u ugostiteljskim objektima kao i pojačana kontrola učesnika u saobraćaju.