Danas položen kamen-temeljac za policijski kompleks u Lukovom polju

DCIM100MEDIADJI_0639.JPG
DCIM100MEDIADJI_0639.JPG

Danas je u Lukovom Polju, nedaleko od Streljane i uprave JP Grijanje, na placu od više od 6.000 kvadratnih metara, položen kamen temeljac za kompleks Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u čijem sastavu će se nalaziti centar za edukaciju policijskih službenika, prostorije za smještaj i rad Specijalne policijske jedinice i centralna arhiva.

Vrijedno je naglasiti kako je Specijalna jedinica MUP-a ZDK postiže nevjerovatne rezultate u izuzetno lošim uslovima rad, a u ovom projektu prostorije za njih bit će nagrada za dosadašnji rad i podsticaj za bolje rezultate. Danas svjedočite realizaciji projekta koji je u posljednjih pedeset godina najznačajniji za policiji u BiH. Ova investicija jača ponos, entuzijazam za sve policajce i daje motivaciju za bolje rezultate – kazao je Semir Šut, policijski komesar Uprave policije MUP-a ZDK.

Na oko 6000 m2 prostora bit će izgrađen izuzetno moderan objekat u kojem će se nalaziti poligon za taktičku obuku sa tornjem za alpinizam, poligon za obuku sa preprekama, streljana, teretana, bazen namijenjen za ronilačku obuku, trim kabinet, prostorije za smještaj i obuku službenih pasa, prostorije za smještaj službenih konja i mnogi drugi sadržaji namijenjeni za edukaciju i psiho-fizičku obuku policijskih službenika.

Rad policije pohvalio je i premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević kazavši kako je Vlada ZDK svjesna uslova u kojima policija radi, te da radi na tome da se u budućnosti stvore što bolji uvjeti za rad, te policijskom komesaru uručio ključeve za 15 novih vozila za MUP ZDK, koji će biti raspoređeni Organizacionim jedinicama širom kantona.

Završetak radova na ovom projektu vrijednom 6.3 miliona KM planiran je za kraj iduće godine, a radove izvode zeničke firme Almy i Arel.

(zenicablog)