Danas tradicionalno po šesnaesti put otvorena vrata Tvornice cementa

Dan otvorenih vrata, manifestacija koju Tvornica cementa Kakanj (TCK) tradicionalno organizuje već šesnaesti put, održat će se danas od 9:30 do 14:00 sati.

Cilj manifestacije Dan otvorenih vrata jeste zbližavanje kompanije sa lokalnom zajednicom, posebno sa mladima i djecom. Program obiluje aktivnostima i zabavom za različite uzraste.Poseban akcenatsvake godine, pa tako i ove, je na aktivnostima i zabavi za najmlađe, dok program također obiluje sportskim turnirima i takmičenjima, a jedna od najvećih atrakcija je utrka beba. Za sve posjetioce, TCK je obezbijedila osvježenje i poklone.Svi učesnici sportskih takmičenja dobijaju poklone, a oni najbolji i vrijedne nagrade. Sve aktivnosti se održavaju na posebno pripremljenim sportskim i zabavnim terenimau krugu Tvornice cementa Kakanj.

Tvornica cementa Kakanj je prvi put 2002. godine organizirala Dan otvorenih vrata tokom kojeg je TCK posjetilo više od 5.000 ljudi kojima je predstavljena prva faza investiranja nakon privatizacije. Na ovaj način promijenjen je dotadašnji odnos sa lokalnom zajednicom koji postaje potpuno transparentan i otvoren. Na Dan otvorenih vrata hiljade stanovnika Kaknja i okolnih gradova dolazi u tvornička postrojenja kako bi se upoznali sa radom postrojenja i uživali u mnoštvu sadržaja.

Program za djecu

Igra, ples, crtanje, slikanje, twistanje, gumeni grad, vozić, gigantske igre, druženje s maskotama i još mnogo zabave.

Sportski program

Street basket, odbojka na pijesku, mini noigomet (djeca do 14 godina), biciklistička utrka, cross utrka, nogomet za radnike. Prijava za cross i biciklističku u.trku je na dan takmičenja.Učesnici biciklističke utrke mogu nastupiti isključivo uz nošenje zaštitne kacige. Prijave bza odbojku na pijesku i mini nogomet mogu se izvršiti do 07. Jula do 15,00 sati putem facebook stranice Tvornice cementa. Prijave za street basket se vrše također do 7. Jula ali na broj telefona 061 785 127.

Revijalni program

U revijalnom programu planirane su igre spretnosti i utrka za bebe, a prijave je moguće izvršiti na dan takmičenja u krugu Tvornice cementa.