Dino Šabanović: Treniram sam u svom kombinovanom prostoru

 

 

dino sabanovic (boks)

Dino Šabanović, dvadesetogodišnjak, student je Mašinskog fakulteta u Zenici. Završio je kakanjsku Gimnaziju, a prvi kontakt sa borilačkim sportovima imao je sa šest godina. Posljednjih godinu dana je posvetio profesionalnom boksu, gdje je imao šest mečeva.

Dino Šabanović (boks)Većinu svojih mečeva radi u Njemačkoj, za što su potrebne dobre pripreme i novčana podloga. Kako nema sredstava za bolje uslove, treninge obavlja u svom kombinovanom prostoru. Sparing treninge radi u Sarajevu.

Šabanović je već imao priliku trenirati 20 dana u Njemačkoj. Obzirom da je dobio priliku da nastavi sa istim treninzima potrebno je da ispuni određene uvjete. Pred Šabanovićem je da organizuje u Bosni i Hercegovini četiri rejting meča, a jedan takav meč košta 300KM.

Bez sponzora nije u mogućnosti organizovati iste. Kako ne želi da izgubi priliku za potpisivanje ugovora, obratio se redakciji Kakanj info portala u nadi da će pronaći sponzora.

Dino Šabanović (boks)

Ovaj mladi kakanjski bokser se sedam godina bavio karateom, nakon čega počinje trenirati kickbox. U ovoj disciplini je imao preko 30 mečeva, od čega pet profesionalnih. Četiri je završio pobjedom, jedan neriješeno. Od ostalih mečeva izdvaja 2. mjesto na Evropskom kupu u Karlovcu, te činjenice da je bio viceprvak države i balkana.

(Alma S./ kakanjinfo.com)