Djeca oduševljena igrama: Asja Kozlić i Ema Đokić nakon pobjede u igri “Čovječe ne ljuti se” i “X-OX” nagradu donirale Anesu

Ekipe "Čovječe ne ljuti se" otpjevale slogan – pogledajte video

Posted by Kakanj Info on Wednesday, August 1, 2018

Udruženje OKC Kakanj na platou ispred kakanjske pošte organizovalo je “Dječji dan na otvorenom” koji se održao u okviru manifestacije Kakanjski dani 2018.

Naime, mnogobrojni mališani su uživali u svima dobro poznatim društvenim igrama „Čovječe ne ljuti se“ ali i igricu X -OX.

“Nekada pobjeđujemo, a nekada gubimo”, parola je kojom je počela ova vesela igra. Tako je to u životu kao i u igrama. Ali ono što mi stariji teško prihvatamo, djeci pada još teže. Zato se nerijetko dešava ispad bijesa kada dijete gubi u „Čovječe ne ljuti se“ ili drugoj igri. Gubiti je nešto što se uči kao i sve drugo u životu” na samom početku igre objasnio je kakanjski voditelj ove igre i glumac Mirza Bajramović.

Dio atmosfere sa igre Čovječe ne ljuti se i X-OX #KD 2018

Posted by Kakanj Info on Wednesday, August 1, 2018

S DRUŠTVENIH MREŽA NA DRUŠTVENE IGRE, IZAĐITE NAPOLJE DRUŽITE SE ! – NAVODE IZ OKC-a

“Djeca danas sve više vremena provode u zatvorenom prostoru, posebno u virtualnom svijetu. Osobito sad kada su školski praznici, potrebno je i za njih organizirati nešto da izađu van, da se međusobno druže, da se zabave, ali i da se potiče njihova kreativnost, logičnost u razmišljanju i slično, navode iz Udruženja OKC Kakanj.

Uz mališanima omiljenog atraktivnog voditelja Mirzu Bajramovića koji je “oživljavao” proces igre, djeca su uživala kako igrači tako i oni koji su čekali priliku za učešće. Uprkos manjoj kiši sačekalo se na početak igre koja je protekla fer i korektno. Nadasve, ova igra kao i X-OX pokazala je ogromnu zainteresovanost djece, učesnika ali i roditelja koji su pitali i priupitkivali “kada će biti opet, kada se ponovo igra, možemo li se opet prijaviti”?

POBJEDNIČKA EKIPA PLAVI

ZELENI DRUGI

ŽUTI TREĆI

CRVENI ČETVRTI

Spomenut ćemo da se igra “Čovječe ne ljuti se” igrala ekipno a ranije prijave su omogućile takmičarima da nastupe, dok se igra X-OX igrala odigravala spontano i bez prijava.

PLAVI: Amar Delibašić, Asja Kozlić, Ema Đokić i Minela Kusić

ZELENI: Sajra Mujić, Skeleđija Harun, Anela Skopljak i Amelina Merdić.

ŽUTI: Emin Husanović, Imad Čelebić, Abdulah Mušija i Ahmed Kozlo.

CRVNI: Imamović Asja, Franković Bjanka, Hadžić Adin i Hadžić Ajdin.

FOND NAGRADA 110 KM
Za učesnike igre “Čovječe ne ljuti se” obezbijeđene su i nagrade i to 1. mjesto – 40 KM, 2.mjesto – 30 KM, 3. mjesto – 20 KM i 4. mjesto 20 KM koje su dodijeljene nakon odigrane igre koje su obezbijedili organizatori. Naravno spomenut ćemo da je pobijedila ekipa plavih koji su prvi ušli u svoju kućicu.

Pored terena za igru Čovječe ne ljuti se igrala se i druga svima poznata društvena igra a to je X-OX. Nešto brža igrica za razliku od prethodne omogućila je svim mališanima da učestvuju i ispune svoj dan zabavom smijehom.

HUMANOST NEMA GRANICA!

Asja Kozlić i Ema Đokić svoju nagradu dodijelile Anesu Begiću za liječenje

Nakon odigrane igre “Čovječe ne ljuti se” u kojoj je pobijedila plava ekipa, dvije djevojčice Asja Kozloć i Ema Đokić su svoju nagradu dodijelile za liječenje Anesa što svakako treba spomenuti i pozdraviti. A donaciju smo proslijedili dalje kod ekipe NGG “Bajramska radost” koji su prikupljali sredstva za Anesa u našoj neposrednoj blizini.

HUMANOST U KAKNJU NEMA GRANICA: Osvojenu nagradu u igri Čovječe ne ljuti se Asja Kozlić i Ema Đokić dodijelile Anesu za liječenje

Posted by Kakanj Info on Wednesday, August 1, 2018

Ovu igru treba igrati svaki dan da se djeca što više druže i zajedno igraju

Impresije Asje Kozlić nakon pobjede njenog tima u igri Čovječe ne ljuti se!Ovu igru treba igrati svaki dan da se djeca što više druže i zajedno igraju a da izbjegavaju virtuelni svijet i slobodno vrijeme na facebooku.

Posted by Kakanj Info on Wednesday, August 1, 2018