VESELO I RAZIGRANO: Mnoštvo djece bojilo i crtalo „Odraz grada Kaknja“ sa Edinom Šahinovićem

Mnoštvo djece su dva dana  ugodno boravila u parku Doma kulture u radionici pod nazivom Odraz grada Kaknja“ sa kakanjcem i umjetnikom likovnjakom Edinom Šahinovićem.

Učešće su osim djece koja su se došla okušati u raznim likovnim tehnikama uzela i djeca iz JU „Mladost“ Kakanj koji su sa svojim tetama iz vrtića došetali na ovu radonicu.

Uz poznate dječije pjesmice koje su djeci napravileugođaj bojilo se, družilo i slikalo a detaljnije smo o ovom potezu saznali upravo od Edina koji nam je otkrio o čemu se zapravo radi.

Počela je radionica Odraz grada Kaknja iz dječije perspektive sa Edinom Šahinovićem u sklopu #KD 2018#

Posted by Kakanj Info on Tuesday, July 31, 2018

EDIN ŠAHINOVIĆ – CILJE OVE RADIONICE JE ISPUNJEN!

„Evo ovdje možete vidjeti da je kod nas danas pravo veselo, razigrano i razdragano gdje možemo primjetiti da je skoro nemoguće vladati situacijom ovolikog broja djece ali sve izgleda bajno jer na sreću tu su koordinatori iz vrtića s nama.

Djeca su danas ovdje u grupama i ponosan sam na činjenicu da svi mališani uživaju u ovoj radionici a cilj i jeste bio da se igraju i zabave. Osim toga primjetno je da kod određene djece  ima naznaka umjetničkog izražaja pa vjerovatno se izgradi i neki talenat. Taj dječiji potez je najbitniji za nekog budućeg umjetnika“.

Spektakularna Radionica Odraz grada Kaknja sa.djecom i Edin Šahinović u parku Doma kulture

Posted by Kakanj Info on Tuesday, July 31, 2018

Osim toga Edin je objasnio i značaj murala koji on oslikava na zidu Doma kulture u Kaknju a koji prikazuje historiju Kaknja u jednoj umjetničkoj zamisli.

Radionica je održana u dvije faze u dva dana a drugi dan tema je bila crtanje kakanjskog stećka.