Dom zdravlja o COVID-u u Kaknju: Mogućnost eskalacije i masovnijeg obolijevanja od virusa još uvijek je moguća

Operativni tim Dom zdravlja Kakanj obavještava javnost da je sa današnjim danom na području općine Kakanj registrovano 863 slučajeva COVID-19.

Od navedenog broja 18 slučajeva je aktivnih, 15 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a tri pacijenta su trenutno hospitalizovana u KB Zenica. Do danas je 802 osobe oporavljeno od COVID-19, a ukupan broj testiranih osoba na COVID-19 je 2661.

Na području općine Kakanj registrovano je 43 smrtna slučaja uzrokovana COVID-19.

Operativni tim koristi ovu priliku da se građanima Kaknja zahvali na pridržavanju preventivnih protivepidenijskih mjera, koje imaju za cilj spriječiti nastanak i širenje infekcije među stanovništvom, te da istakne značaj individualne odgovornosti u borbi protiv COVID-19.

Mogućnost eskalacije i masovnijeg obolijevanja od COVID-19 još uvijek je moguća, te zbog toga i dalje molimo naše sugrađane da se pridržavanju preventivnih protivepidemijskih mjera: nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani, obraćanje pažnje na fizičku distancu, izbjegavanje okupljanja, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi.

Dom zdravlja Kakanj/ Kakanjinfo