Mušija: Večeras se nastavlja skijaška sezona na kakanjskim Ponijerima

Radnici JU Kulturno-sportski centar Kakanj, uz pomoć stručnjaka Ski centra Bjelašnica, otklonili su kvar na mašini za pripremu skijaške staze pa će večeras biti nastavljena skijaška sezona u Ski centru Ponijeri iznad Kaknja – najavio je u izjavi danas za naš portal direktor JU KSC Kakanj Mirza Mušija. 

Mušija je dodao da uposlenici (osoblje) na Ski centru Ponijera nadgleda i redovno prati sigurnost i situaciju u vezi održavanja mjera i distance povodom koronavirusa. Osim toga zbog nedavnog kvara na ratraku, ljubitelji skijanja i sankanja tokom ove sezone skijali su i sankali samo jedan dan, i to u noćnom terminu, 26. decembra prošle godine. 

“Nove snježne padavine i povoljna temperature zraka omogućili su nam da spremimo stazu za večerašnje noćno skijanje, u terminu od 18 do 21 sat. – rekao  je danas Mušija za portal Kakanjinfo i za radio Kalman.

Cijene karata od 10 do 15 KM

U organizaciji Općine Kakanj: Termini besplatnog prijevoza vikendom na Ponijere

Cijena karte za dnevno skijanje iznosi 15, a za noćno 10 KM. Novost je da je ljubiteljima snijega od ove sezone omogućeno i besplatno sankanje na sankaškoj stazi koja se nalazi neposredno uz postojeću skijašku stazu.

Općina Kakanj, u dane vikenda, organizira i besplatan prijevoz za sve zainteresirane građane do Ponijera, a polasci autobusa su u 9 sati ispred Sahat-kule. Povratak sa Ponijera je u 16 sati. Građani se prethodno trebaju najaviti na telefon 032/771-800, lokal 882, kako bi izvršili prijavu.