Dr.Mirsad Tursum,nosilac liste SBiH Kakanj,lider koji daje snagu i ulijeva povjerenje

.Rođen je u Kaknju 1960. godine, Medicinski fakultet završio je u Sarajevu, specijalista je neurologije i psihijatrije, obiteljske i sportske medicine.Na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu završio je zdravstveni menadžement, posjeduje niz certifikata kao i priznanja za svoj rad.“

Kakanj je moj rodni grad. Grad u kojem sam odrastao, školovao se i sve lijepo veže me za moj grad i ljude koji ovdje žive. Imao sam ranije dosta ponuda za posao u drugim gradovima, ali moj izbor je uvijek bio Kakanj.Želja mi je da uradim što više dobrog za svoj grad i Kakanjce,- kazao nam je dr. Tursum.

Porodica je, kaže dr. Tursum, temelj svemu-uspjehu, sreći i zadovoljstvu, te sa ponosom ističe da je oženjen, da ima sina koji ide očevim stopama.”Dr, Mirsad Tursum je čovjek koji je proteklih godina uradio mnogo na osavremenjavanju kakanjskog Doma zdravlja, na pronalasku donatora, investitora, utopljavanju, renoviranju, otvaranja novih radnih mjesta, infrastrukturnim projektima, grijanju, brigu o pacijentima, efikasnijem radu službi, redovnoj plati, pomaže bolesne, bavi se i humanitarnim radom.

Osim toga uvijek je bio podrška SBIH gdje je aktivan i kao vijećnik te svojim idejama, prijedlozima, kritikama, pohvalama, angažmanom i projektima pomaže mnogo u kreiranju političkog života u Kaknju.