Dugovanja i tužba “opteretili” klub: Izabrana nova Uprava ŽOK-a “Kakanj” – Elvir Delibašić predsjednik, zamjenik Fikret Trako, sekretar Mirsad Kadić

Nedavno je Uprava ŽOK-a “Kakanj” podnijela “neopozivu” ostavku. Naime, neki od roditelja djece članica Ženskog odbojkaškog kluba “Kakanj” su uputili molbu za razmatranje oko smjene trenera Arnesa Šabete koja je bila u planu a potom je uprava ŽOK-a podnijela “neopozivu” ostavku krajem januara tekuće godine. Predsjednik skupštine i poduzetnik, dobro poznati Alen Josipović je obećao da će u što kraćem periodu sazvati vanrednu sjednicu skupštine ŽOK-a na kojoj će svi članovi u trenutnom sastavu dostaviti svoje pismene ostavke i na kojoj će se izabrati novi članovi upravnog odbora, što se i desilo, no međutim sve je rezultiralo zbog “finansijskih” ali i drugih problema tužbe trenera, te”neslaganja” unutar kluba.

“Imali smo u planu da promijenimo trenera zbog odluke koju je donio upravni odbor ŽOK-a na jednoj od predhodnih sjednica, a koja glasi da “Trener ŽOK-a ne može biti osoba koja posjeduje privatni klub.” I ovim putem se javno izvinjavam svim djevojkama iz drugih privatnih akademija koje su zaslužile da budu dio Općinskog kluba ŽOK Kakanj što nakon ove odluke neće više imati priliku za to.”, izjavio je predsjednik skupštine Alen Josipović, a potom je agilna uprava objavila i jedan JAVNI POZIV Za izbor i imenovanje novog rukovodstva ŽOK “Kakanj”.

Kako bi se ispoštovale i druge procedure kako to inače biva; čelnici Ženskog odbojkaškog kluba “Kakanj” upućuju JAVNI POZIV građanima Kaknja da će se početkom februara u maloj sali Doma kulture u Kaknju održati druga vanredna sjednica Skupštine Ženskog odbojkaškog kluba “Kakanj”, na kojoj će se izabrati i imenovati novi članovi Skupštine i Upravnog odgobra kluba, što se i desilo i ŽOK s novim listom kreće u rješavanje nagomilanih problema za koje ni sami kako kažu nisu znali.

Dugovanja od oko 30.000 KM “prijete da ugasi klub” ali se borimo kaže nova Uprava

Šabeta pokrenuo “tužbu” s kojom potražuje ukupno 14.000 KM naknade, od čega kako kaže trogodišnji dug od 8.000 KM sa proračunatom kamatom.

Naš portal je prisustvovao na sjednici Skupštine na kojoj je Josipović objasnio da ranija uprava knjigovodstveno nije ostavila dugovanja, ali na samoj sjednici je iznešena informacija da su potraživanja drugih prema klubu u neplaćenim fakturama i potraživanja od oko 30.000 KM zajedno sa tužbom “bivšeg” trenera Arnesa Šabete je dovelo u pitanje o(p)stanak i rad kluba.

Predlagani su i dogovori oko rješavanja tih obaveza ali još nije ništa urodilo plodom. Šabeta je angažovao advokata a predmet je otvoren.

Alen Josipović i Nedim Mušija su naglasili da u ovom kratkom periodu od nekoliko mjeseci kako je klub vodila nova Uprava ti dugovi nisu nastali ali su fakture stare nekoliko godina odjednom počele pristizati na plaćanje te obzirom da “dugovanja” nisu nastala za njihova mandata ne žele da imaju odgovornost a već su i sami a pogotovo Nedim Mušija lično “finansijski” pomogao klub s većim iznosom određenih sredstava. Nedim je ipak ostao član Uprave rekavši da i dalje može da pomaže klub u nastavku.

Izabrano novo rukovodstvo kluba

Jedna od svjetlijih tačaka sa vanredne sjednice Skupštine Ženskog odbojkaškog kluba “Kakanj”, jesu izabrani i imenovani novi članovi Skupštine i Upravnog odbora kluba sada na čelu sa: predsjednik Elvir Delibašić, zamjenik predsjednika Fikret Trako, sekretar Mirsad Kadić. Skupština je proširena sa 13 na 17 članova. Upravni odbor čine: Elvir Delibašić, Fikret Trako, Mirsad Kadić, Alen Josipović, Nedim Mušija, Nihada Goralija i Dženan Hadžić. Trener je Salih Fazlić.

Za portal Kakanjinfo Elvir Delibašić kao novoizabrani predsjednik je izjavio: “Zahvaljujem se na ukazanoj prilici na izboru i datom povjerenju u ionako poteškoj situaciji kada je klub u pitanju. U ovoj zatečenoj situaciji potrudit ću se da sa svojim timom – upravnim odborom ispunim realne ciljeve i kakanjskim odbojkašicama pružimo adekvatne uslove za rad i dalje napredovanje. Svojim aktivnim angažmanom nastojat ću da poboljšam i popravim svaki segment koji još nije na zadovoljavajućem nivou, zato moramo gledati naprijed i pokušati rješavati svaki problem u skladu sa mogućnostima”.

Uprava ŽOK KAKANJ