Duška Buljina: Zahvaljujemo se uposlenicima JU Doma za stara lica Zenica na pažnji prema našem Anđelku

logo1

Naš portal objavljuje jednu pozitivnu priču, jednu upućenu javnu zahvalnost. U ovom moru sivila i dosta negativnih informacija koje nas svakodnevno okružuju ima i onih svijetlih trnutaka koje ovom prilikom želimo da prenesemo našim čitaocima, a radi se o porodici Buljina čiji je član boravio u JU za stara lica Zenica i tamo prema navodima kćerke imao više svijetlih trenutaka i provedenih dana za života koje je proveo u ovom okruženju. O tome govori i ovaj nesvakidašnji tekst, koji sa zadovoljstvom objavljujemo na našem portalu:

Ovom prilikom želim da se zahvalim svim uposlenicima Javne ustanove Dom-a za stara i iznemogla lica Zenica, na ukazanoj pažnji neopisivoj pomoći i usluzi koju su pružali mome ocu – Terzić Anđelku, a sigurna sam da će je pružati i dalje jednako svakom korisniku njihovih usluga.

Želim da i javnost zna da postoji ovakva institucija u našem okruženju, a čija se profesionalnost ogleda u radu i čiji se uposlenici ne osvrću na ime i prezime pacijenata. Ovo je institucija koja besprijekorno svoj posao radi 24 sata, časno, pošteno, i nadasve profesionalno.

Ta njihova profesionalnost se ogleda u ljubaznosti, pomoći, spremnosti da u svakom pogledu i u svakom trenutku pomaže dajući sve od sebe. Za njihovu ljudskost i humanost, posebno bi se zahvalila Paviljonu I – Bernadi, Arabeli, Ismeti, Elmi, Salihu, Igoru, Muameru, Dini, Adiju . . . .. .. . .. . . te socijalnim radnicima Edini i Muhamedu .. . . .. .  HVALA IM (VAM)!!!

Zauvijek zahvalna kćerka Duška (Anđelka) Buljina sa porodicom.  

 

Naime, naš portal saznajeviše detalja o ovoj JU.

Osnovna djelatnost ustanove je smještaj, socijalna i medicinska zaštita starih lica, a korisnici usluga su stare i odrasle osobe, pokretne i polupokretne. Dom raspolaže sa četiri apartmana/garsonjere, 12 jednokrevetnih i 24 dvokrevetne sobe u koje može biti smješteno 64 osobe. Smještaj korisnika u ustanovu vrši se na lični zahtjev korisnika i putem nadležnih centara za socijalni rad.

Prema našim saznanjima, ovaj Centar ima i kratkoročni/dnevni ili višednevni boravak, te dugoročni smještaj.

 

H.H./Kakanjinfo