Džeko: Posebna utakmica, želim da bude moja najbolja u reprezentaciji

Uz Roberta Prosinečkog, današnjoj konferenciji za medije pred utakmicu sa Armenijom nazočio je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

Zmajevi su prethodnih dana vrijedno trenirali i maksimalno spremno dočekuju otvaranje kvalifikacije za Euro 2020., a da u našem timu vlada optimizam moglo se vidjeti i po izjavu koju je dao Džeko.

Za Džeku će ova utakmica ujedno biti i posebna jer će upisati 100. jubilarni nastup u dresu BiH.

“Posebna utakmica za mene, ipak je jubilarna stota, još na mom stadionu, gdje sam počeo karijeru. Bit će mi motiv da je odigram najbolje do sada, a bit će mi još draža ako na kraju uspijemo pobijediti. To nam je i cilj. Zbog tog stotog nastupa i Armenija će mi na neki način ostati u sjećanju”, kazao je Džeko.

S selekcijom Armenije je dobro upoznat.

“O imenima ne treba puno pričati, znamo o njima sve što trebamo znati, tako i oni. Na terenu ne igraju imena. Mi smo spremni za ovu utakmicu i maksimalno skoncentrisano ćemo uđi da dođemo do onoga što želimo, a to je pobjeda.”

Posljednji gol je postigao prije mjesec dana.

“Nadam se da će moja ekipa sutra pobijediti, a ako ja zabijem gol, biće bolje za mene. Golova nekada ima, nekada ne… Nadam se da će ih u ovim kvalifikacijama na našoj strani biti dosta.”

Govorio je i o dosadašnjim utakmicama u dresu BiH. Pokušao je izdvojiti najdražu.

“Ima ih dosta, znači da sam ostario (smijeh). Hm… Možda ona s Litvanijom s obzirom da smo tada izborili po prvi put izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da je i mojim sugrađanima ostala u sjećanju. U lijepom sjećanju mi nije ostala utakmica s Nigerijom u Brazilu, pa i ona s Francuskom kada smo primili gol iz penala, iako smo je odigrali odlično. Ipak, rezultat nije bio kakav smo željeli, pa je, eto, zbog toga ne pamtim po dobrom.”

Govorio je i o armenskom kapitenu Henrikhu Mkhitaryanu.

“On je najpoznatiji armenski igrač i iskreno meni kao igraču se mnogo sviđa. Ima veliki kvalitet, ne igra bezveze u Arsenalu… Nadam se da nam neće stvoriti problema, ali nadam se da hoće ostalim reprezentacijama, jer ima taj kvalitet”, istakao je Džeko.