DŽENE – PTICE DŽENNETSKE nema, KRIVCI još nisu kažnjeni ! Ovo je njena PRIČA

Džena Gadžun dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknjaje novembra 2021.godine preminula. Njena sudbina potresla je sve u BiH i regionu…

Priča njene porodice, majke, oca i sada tri brata ima svoju emociju, suzu, bol ali i sjećanje. Džena je za života za svoja dva brata znala a treći brat Džan je rođen poslije njene tragične smrti a kojeg rahmetli sestra nikad neće upoznati … Brat će imati na nju sjećanje ako Bog da a pravda kad i ako dođe. Pred nama je… Ovo je njena kratka videopriča…. Da se nikad nikom ne ponovi…

Dvoipogodišnja djevojčica iz Kaknja Džena Gadžun preminula je na KCUS-u nakon operacije u privatnoj ordinaciji u Sarajevu Dvoipogodišnja djevojčica je 8. novembra operisana u privatnoj ordinaciji u Sarajevu. Kako su ranije ispričali roditelji djevojčice, ona je rođena sa spuštenim kapkom i operisana je prije godinu od kada će nastupiti tragični događaj sa smrtnim ishodom. Ta rana nije zarastala i zbog infekcije je morala biti hitno operisana.

U dogovoru sa dr. Ninom Jovanović koja je vodila djevojčcu u Kantonalnoj bolnici u Zenici, dijete je operisano u privatnoj klinici “Dr. Halimić” u kojoj doktorica također radi, odnosno u iznajmljenoj operacijskoj sali a da stvar bude gora, dijete je operisano u “stomatološkoj ili zubarskoj” ordinaciji.

Doktorica je roditeljima, kako su ranije ispričali, rekla da je sa operacijom oka sve prošlo uredu, ali da je prilikom buđenja iz anestezije, koju je radio dr. Suad Rožajac, došlo do komplikacija čiji uzrok “ne znaju”. Dijete je, kako su kazali, prije operacije imalo uredno sve nalaze. Nakon operacije curica je pala u komu. Hitno je prevezena u KCUS, gdje su je u životu održavali aparati.

U vezi s ovim slučajem policiju je obavijestila Hitna pomoć, koja je i odvezla djevojčicu iz privatne ordinacije u KCUS.

Nakon što je dijete izgubilo život urađen je i obdukcioni nalaz a tek prije nekoliko dana, dvije godine nakon njene smrti krenuli su sudski procesi za ljekare koji su optuženi za smrt Džene.