MEDVJED ruknu i podiže se a ja bježi kud me noge nose! I tresla sam se i smijala! U selu Brnjic kod Kaknja

Biljanin prvi susret s medvjedom u prirodi

Od kada sam ovdje u Brnjicu ima 10.godina nikad nisam vidjela medvjeda do sada.

Godinama idemo u šumu brati šumske plodove i viđali smo tragova ali nikada ni blizu uživo jednog medvjeda, međutim nedavno sam prvi put u životu vidjela GRDOSIJU. Prije nekoliko dana suprug i ja uživali smo u jutarnjoj kafi a onda sam kao i obično izašla da se pobrinem oko stoke, ovaca i krava.

Neočekivano, osjetila sam da naš pas nije u avliji i dozivala sam ga. Zovemo ga Dona i vidim nejavlja se ne laje i izašla sam među kuće da ga tražim. I sad se naježim kad se sjetim tog trenutka koji je ono pravo neugodan a poslije sam shvatila da je susret s medvjedom mogao biti i veoma opasan. “Kad sam stigla do mjesta gdje je bio pas počela sam najednom vrištat i bježat kud me noge nose”.

Nisam znala da mogu uzbrdo trčat…a ja se onda odvalila i smijati… U momentu ispred mene medvjed! Znaš kakav šok!! Meni srce zakucalo ono lupa jer na kojih 20-ak metara stoji i gleda u mene.

Prvih par sekundi nevjerica. Gleda on u mene, gledam ja u njega, ispravi se a onda sam se pribrala i bježim kud me noge nose, kaže nam Biljana Kovač koja je doživjela svoj prvi susret s MEDVJEDOM.

Biljana živi sa suprugom Zijadom, stopostotnim invalidom koji je bez obje noge a njihovu smo Vam priču prikazali prije nekoliko dana. Kako kažu u njihovom selu živi samo nekoliko ljudi i vjerovatno je zato medvjed i došao blizu.

Pogledajte ovu zanimljivu priču …