E703QLA – “Quarry Life Award” za mjesec dana uspostavio 3.000 veza sa nešto više od 100 zemalja

unnamed

E703QLA – Quarry Life Award

Mladi članovi i operatori radio kluba Kakanj nakon mjesec dana aktivnog rada na specijalni znak E703QLA  i  podrške projektu „Živi svijet kamenoloma“ bilježe dosta dobre rezultate.

U  peridu od 15. Septembra pa do 15. Oktobra svakodnevno uspostavljaju veze sa cijelim svijetom putem radio stanica na specijalni pozivni znak E703QLA i do sada su iz prostorija radio kluba i sa kamenoloma Ribnica uradili više od 3.000 veza sa nešto više od 100 zemalja.

Na svjetskoj radioamaterskoj web stranici QRZ.com specijalni pozivni znak E703QLA ima više od 6.800 pregleda na što smo veoma ponosni iz razloga da se veliki broj ljudi širom svijeta upoznao i informisao o projektu „Živi svijet kamenoloma“ koji organizuje kompanija HAIDELBERG CEMENT GROUP  kao i o specijalnom znaku E703QLA.

 

Svakog dana kada se radi na specijalni znak dobijemo mnogo pohvala i pozitivnih komentara iz svijeta za ideju i realizaciju samog projekta obzirom da je mnogo mladih uključeno u rad na specijalni znak E703QLA.

 

Cijeli tim koji aktivno radi na specijalni znak je zadovoljan postignutim rezultatima u prvoj polovini projekta i nadamo se da će do kraja biti još mnogo ostvarenih veza i da čemo se uskoro približiti broju od 10.000 veza.