Evelin Bitić: Niko iz stranke neće reći javno da . . .

Evo Vam jedan posve iskreni presjek iz iskustva za predstojeće izbore u Novembru koji Vam niko javno ne smije reći i zašto mislim da kao nezavisni kandidat spadam u onu najbolju 7-u skupinu kandidata koje ćete imati priliku da birate na izborima. Jer želim da budem biran od naroda i da radim sa narodom, a ne sa strankama.

Ovo što Vam pišem nikada niko iz stranke neće reći javno jer bi obesmislilo djelovanje svake zlonamjerne stranke i srž njenog postojanja.

Imamo čak 311 kandidata za Općinsko vijeće! Eh dragi moji to nam Kakanj ne pamti, a ako svako od njih 311 ima neku ideju, možda pozlatimo ovaj naš lijepi grad dobrih ljudi. Fora je u tome da imamo rekordan broj stranaka prijavljenih za izbore čak 15-16 stranaka, pa se sigurno zapitate čemu tolike stranke služe? Imamo toliko kandidata jer stranke pupmaju vještački liste kako bi Vam odale dojam da su ozbiljno izgrađene i da nešto rade, ali suština u tome  je da Vam to niko od njihovih kandidata neće reći javno jer nema petlju ili se boji svog nadređenog koji je te iste i prerasporedio na listi? Zar mislite da će se tolike stranke poslije izbora moći dogovoriti oko nečega?

Što se tiče ovih 310 preostalih kandidata možemo ih razvrstati prema sljedećim skupinama:

  1. Onih koji su pristali samo tek onako da budu na listi jer im je neko dosađivao svaki dan i ne planiraju nikakav angažman tokom kampanje,
  2. Oni koji su primorani ili ucijenjeni da budu na listi,
  3. Nekolicina osoba ženskog spola koje su kojima su ispričane bajke ili plaćeno kako bi pristale samo da bi stranka mogla popuniti zakonsku kvotu zastupljenosti ženskog spola od 40% na listi i time proširiti listu,
  4. Oni kojima je obećan ( laž) posao-bolje radno mjesto ukoliko svoj obraz založe na listu,
  5. Oni koji žele samo novac, a nikada ne izađu za govornicu ili ponude neka rješenja,
  6. Oni čiji je lični interes ispred interesa naroda i samo koriste benefite,
  7. Oni kojima je zaista stalo do interesa naroda, socio-ekonomske situacije svojih građana i koji neće odustati ni pod koju cijenu od borbe za svoje građane!

Na kraju mogu da priznam da spadam u posljednu 7. skupinu kandidata, jer ste vi tako odlučili i što ne želim da budem dio talova, da poginjem glavu i tražim dozvolu za djelovanje, ali se iskreno nadam da nisam jedini i da nas još takvih ima. Prepoznati nas je lako, to su oni koji nude rješenja, ne prodaju obraz, pomažu i brane svoj narod kada to zaista treba. Meni je nuđeno dosta toga, od mjesta nosioca nekih lista do među prvih 5 na listi. Lično smatram da sve ispod toga što Vam ponude znači da ne računaju ozbiljno na Vas nego ste samo sredstvo. Ja  sam jedan od onih koji se ne boje stati na crtu nikome i koji se nikada neće predati jer uvijek ću biti na kraju samo jedan od Vas koji će uvijek ići u borbu za nas.

Razumijem i to da se neki sa mnom i neće složiti i očekujem sada napade, da li to bilo iz tamo nekog inata ili jednostavno iz straha od istine meni je svejedno. Istina i iskrenost su uvijek na strani pobjednika! – stoji u objavi.