FK MLADOST – Mensur Mušija: “Od Šolbića sam tražio samo jedno…”

 

Nakon utakmice trener Fahrudin Šolbić je dao ostavku pred TV kamerama. Ovaj potez iznenadio je predsjednika Mladosti Mensura Mušiju koji kaže da je od Šolbića tražio samo jedno.

– Vjerujte da me zaista taj potez iznenadio. Ne znam zašto je tako reagovao. Nisam otvorio ni poruku koju mi je poslao. Mi smo bili svjesni šta je korona uradila našoj ekipi. Znam koliko je to opasno jer sam se i kroz drugi posao susretao sa tim. Naši igrači su morali pauzirati, iako su se dobro osjećali, jer su im doktori savjetovali da ne izlažu tijelo naporima od treninga nego da čuvaju snagu za borbu sa koronavirusom. Bili smo svjesni da u prve dvije utakmice ne možemo napraviti ništa, jer smo morali stopirati treninge kada smo se trebali uigrati. Protiv Borca nam je falilo četiri iskusna igrača, koji bi sigurno bili od velike pomoći. To je skoro 40 posto ekipe. Od Šolbića sam tražio samo jedno, a to je da spremi ekipu za utakmicu 3. kola protiv Slobode koja će nam biti konkurent u borbi za opstanak. Zaista me iznenadio Šolbićev potez, jer je znao sa kakvom ekipom raspolaže i mislim da smo kvalitetni i da nećemo apsolutno imati problema oko opstanka. Planirali smo da do Slobode kvalitetno treniramo, igramo pripremne utakmice kako bi nadoknadili propušteno zbog koronavirusa. Na njega nismo vršili nikakav pritisak. Relano je bilo za očekivati da ćemo u ovakvoj situaciji izgubiti od Borca sa 3 ili četiri gola razlike, ali mislim da je ovih 6:0 previsoko iako je Borac sasvim zasluženo slavio – kazao je Mušija i nastavio:

– Elvedin Beganović je za danas zakazao trening. On je tu sa nama ima i profi licencu, pa ćemo vidjeti. Sutra ili u srijedu ćemo igrati i jednu kontrolnu utakmicu.

u javnosti se spominju neka imena koja bi mogla sjesti na klupu Mladosti.

– Razgovarao sam sa nekim trenerima. Ipak, niti jedano ime od onih koje se spominje u javnosti trenutno nije u konkurenciji za klupu Mladosti. Vidjet ćemo, Bajram je još uvijek. Nećemo žuriti – rekao je na kraju razgovora za Sportske.ba Mensur Mušija.