FOTO: KAKANJSKA BAJKA NA VAZDUŠNOJ BANJI – Počela nova ski sezona na Ponijerima, posjetioci oduševljeni noćnim skijanjem!

U Skijaškom centru Ponijeri kod Kaknja danas zvanično je počela sezona skijanja, a za sve ljubitelje zimskih sportova “prvog dana nove sezone, u dnevnom terminu i noćnom terminu, skijanje je besplatno”.

Novitet od ove zimske sezone je noćno skijanje na Ponijerima u terminu od 17.30 do 20.30 sati, i ovaj termin će se tokom sezone prilagođavati željama skijaša.

“Pozivamo sve ljubitelje skijanja i sve one koji vole uživati u čarima Ponijera da večeras od 17.30 sati prisustvuju prvom noćnom skijanju u našem ski centru i da uživaju u čarima skijanja pod svjetlima reflektora. Želimo biti dobri domaćini i danas je skijanje na besplatnoj osnovi”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Pored insatalirane potpuno nove rasvjete na ski stazama na Ponijerima je urađena i rekonstrukcija ski-lifta s dužinom trase od iznosi 853 metra, gdje je prosječan nagib oko 17 stepeni, a vožnja prosječno traje oko četiri minute. Uz sve urađeno na Ponijerima je cijena skijanja ista, kao i prošle godine, a poludnevna karta iznosi 10 KM, dok dnevna karta košta samo 15 KM i cijena nove usluge “noćnog skijanja” će iznositi 10 KM.

                                                               

NARODNO SKIJALIŠTE I PRAVO PLANINSKO ODREDIŠTE U BIH

Sudeći prema cjenovniku može se tvrditi da su Ponijeri pravo narodno skijalište i planinsko odredište u Bosni i Hercegovini.

Za one koji do sada nisu dolazili na Ponijere informacija da se za samo pola sata vožnje automobilom, asfaltiranim putem na kojem se vrši redovno zimsko održavanje, od Kaknja preko naselja Tršće može stići do kakanjske zračne banje, izletišta i ski-centra Ponijeri na nadmorskoj visini od 1.144 metra.