Foto/Video: Zajedno sa KUD-ovima, posjetiocima i građanima, kroz gradsku jezgru prodefilovali Mandra, Bašić, i Bečirhodžić

IMG_20160801_211849

U okviru Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.” građani Kaknja imali su priliku uživati u nastupu Rudarske glazbe i gostovanjem “Lapsus banda” na Centralnoj pozornici.

Prva večer “Kakanjskih dana” otpočela je uz zvuke Rudarske glazbe koja je osim tradicionalnog repertoara svirala i popularne kompozicije i melodije poput bosanskih sevdalinki, Eye of the tiger, Wonderful World, Lipe cvatu, Ero s onog svijeta u drugačijim aranžmanima i još jednom pokazala da je veliko bogatstvo našeg grada koje treba njegovati u budućnosti.

Iako je prvobitno bio planiran defile KUD-ova kroz gradsku jezgru, zbog vremenskih neprilika događaji su pomjereni u Dom kulture Kakanj. Tako su svi učesnici nakon predstavljanja u Domu kulture, prodefilovali gradom u prelijepim večvernjim satima.

Zajedno sa KUD-ovima, posjetiocima i građanima, od Doma kulture, ulicom Alije Izetbegovića, pa sve do centralne pozornice

Hamid Hadžić