FOTO/VIDEO:Pred više hiljada posjetilaca Gile došao kao šlag na tortu

pijavno gile

Kakanj je mali rudarski grad, nekad u očima drugih bio samo “provincija” i ništa više, ali tako vremenom ovaj gradić, poznat kao rudarski Kakanj i danas još neki smatraju malim. Međutim, u posljednjih nekoliko godina dogodilo se toliko toga uspješnog, pozitivnog i dobrog, espanzija kulture ne jenjava pa je biti kakanjac danas ponos u BIH ali i u svijetu.

Jedan takav doprinos na polju kulture naše Općine su dale i mlade kakanjske zvijezde  a jedna od njih je i naš Amar Jašarspahić Gile, pobjednik “Zvezda Granda” za sezonu 2012/2013.

Danas je završen drugi dan kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016” a tokom dana trebalo je pobrojati raznovrsne programske sadržaje koji su počeli u ranim jutarnjim satima.

13680743_1057041501030695_605853597924137192_n

Naime, svi sadržaji su posebni n asvoj način od Izložbe i promocije Organske proizvodnje, likovne kolonije, turnira u odbojci, ulične trke nazvane po našem Amelu Tuki, radionica prve pomoći, borilačkih sportova, predstave za djecu i kao završno, koncert Gileta.

Giletov solistički koncert je večeras održan pred više hiljada posjetilaca i podsjetio Amara na dane kada je pobjedio u Zvijezdama Granda, njegovog dočeka te velikog pobjedničkog koncerta na stadionu Rudara. Pred nastup nam je otkrio da je mnogo nervozan i to uvijek pred nastup u Kaknju, pred svojom publikom sa kojom je odrastao.

Ovogodišnje ideje, programski sadržaji i gosti, a posebno posjećenost sadržajima se pokazala kao totalni pogodak za organizatora. JU KSC je dokazala da može više od očekivanja, više i bolje.

Već sutra na centralnoj pozornici nastupaju nove Zvezde a kakanjska publika će imat priliku da upozna: Ibru Bublina i Fatmira Sulejmanija.

H.H / Kakanjinfo