Frame Production ekipa je uradila fantastičan posao tokom Kakanjskih dana 2016!!!

13940042_10206701880640905_2111442881_o

Svih ovih dana mediji pišu, građani i učesnici komentarišu te razgovaraju o organizaciji, gostima, prednostima i nedostatcima u organizaciji ovogodišnjih Kakanjskih dana 2016.

Naime, naš portal se tokom svih aktuelnih dešavanja osvrnuo na teške i odgovorno breme i posao koji je imala ekipa već poznate Frame Produkcije koju vode naši poznati kakanjci Ado i Koby.

Ove godine pripala im je velika čast u pripremanju bine tokom Kakanjskih dana. Ova mlada ali već iskusna ekipa, prvenstveno gaji profesionalizam u radu, scenografiji, posao oko nabavljanja i postavljanja ove kvalitetne opreme, te sklapanja a potom ugradnje svjetala, postavljanje ozvučenja, i šta sve ne kako bi ovaj veoma zahtjevan i dogovoran posao uspio.

Napomenut ćemo da je ova ekipa nedavno radila i spot za pjesmu PA-PA Deniala Ahmetovića, ali i mnoštvo drugih montaža, snimaka dronom, a njihove fotografije i umijeće možemo pogledati na već poznatoj fb stranici Kakanj 360.

“Trebalo je tu mnogo živaca i strpljenja ali i petlje” zauzeti se za ovakav posao, na svom facebook profilu prokomentarisalo je više kakanjaca.

Mnogi posjetioci a najviše gosti nisu znali ko je bio odgovoran za ono sve što su gledali.

Naš portal želi o tome pisati u znak priznanja ali i zahvalnosti na svemu pruženom na sceni ili bini, komunikaciji sa medijima ali odnosom, nazovite to već kako hoćete. Zato smo ovom prilikom odlučili da ovjekovječimo imena ali i zaduženja ove ekipe jer Kakanj, odnosno JU KSC  ali i Općina je po prvi put dobila vlastitu binu.

Po prvi put u Kaknju kompletna bina koja će se koristit za buduće ovakve i slične događaje što je svakako potez za deset koji će biti od koristi svima a uštediti na sredstvima zakupa.

Prisjetit ćemo se i da je prvog dana na press konferenciji za medije aktuelni načelnik Nermin Mnadra izjavio;

“Ova nova  bina koju je nabaviljena će svakako biti od koristi, jer mi svake godine za ovakve i slične događaje izdvojimo značajna sredstva za zakup bine i njenu montažu. Na ovaj način to će ostati trajno vlasništvo Općine i JU”.

Vrijedna ekipa Frame Production koja je bila zadužena ove godine za organizaciju bine ali i realizaciju izložbe pod nazivom “Kakanj kroz vrijeme”, tokom Kakanjskih dana 2016 je:

Sedin Kobilica (Kobi): (Ozvučenje, organizacija, fotografija), Nezir Begić – Neza (Braning, dizajn, organizacija i projekcija), Adnan Ado Kadić: (Rasvjeta, organizacija i video), Almir Kuburić : (Organizacija, marketing , administracija) i Lejla Agičić-Kobilica (fotografija). 
Po svemu sudeći posjetioci, gosti ali i učesnici su prezadovoljni fantastično odrađenom poslom Frame-a.
Znate šta poznata izreka kaže: “Lijepa riječ i gvozdena vrata otvara” , a uprkos svom tom poslu oni su se potrudili da ugode svima!
S toga se nadamo sličnom i do godine boljem ako Bog da, želim Vam redakcija Kakanjinfa.
Hamid Hadžić / Kakanjinfo