CIJELI SVIJET ZANIJEMIO: Doktor iz Amerike rekao je da su piramide u Visokom trenutno najvažnije na Svijetu

piramida Ugledni doktor fizike iz Amerike Paul La Violette iznenadio je cijeli Svijet kada je napisao članak o bosanskim piramidama, a koji je objavio australski Nexus.

Članak pod nazivom NOVA OTKRIĆA IZ BOS. PIRAMIDALNOG KOMPLEKSA bavi se raznim svojstvima ovih piramida govoreći detaljnije o energetskim i elektromagnetnim svojstvima. Ovo je po njemu neoborivi dokaz da su piramide građene vještačkim putem, dakle da su ih gradili pripadnici razvijene civilizacije.

Tvrdi da nakon što je posjetio kompleks i pregledao tunele da je siguran da su isti gradili ljudi u Ledenom dobu kao zaštitu od kosmičkog zračenja koje je inače u to vrijeme bilo prijetnja za Planetu.

Ističe da će njihov pronalazak u potpunosti promijeniti shvatanja o svemu do sada poznatom glede sličnih objekata (svrha, način gradnje, starost)

Posebno je mnoge iznenadilo to što je kazao da je istraživanje Piramida u Visokom jedan od najvažnijih poduhvata ovog doba na Planeti, vjerujući da će shvatanja o prahistorijskim civilizacijama u potpunosti biti promijenjena

Podvukao je i ukazao na poteškoće sa kojima se susreće dr. Semir Osmanagić koji ima jako mnogo neprijatelja na putu otkrivanja istine o najstarijem sličnom kompleksu na Svijetu. La Violette kaže kako se divi Osmanagiću zbog činjenice kako se nosi sa time da su gotovo svi (ima mnogo i onih koji daju podršku ali su nekako tiši u odnosu na ove) protiv ovog prijekta iz nikome nepoznatih razloga.

Inače časopis u kojem je članak objavljen (Nexus magazine) je u oblasti drevnih misterija, medicine, tehnologije budućnosti, energijom čistom i besplatnom, promjenama klimatskih uslova i sl., najveći u Svijetu. Izlazi svakih 60 dana na 8 jezika. Navedeni članak je objavljen u martovskom izdanju 2015. Godine u kojem su Bosanske piramide prikazane na naslovnoj strani.

Inače, Dr. Paul LaViolette je na John Hopkins University diplomirao Fiziku, a magistrirao na University of Chicago. Doktorat je odbranio na Portland State University. Napisao je sedam knjiga iz domena fizike, astrofizike, astronomije i klimatologije.

Također je i predsjednik Starburst Fondacije.

NNportal.info