GORAN KARAN PRVI PUT U KAKNJU

goran-karan-u-subotu-coloseum-clubu-1024x811

Legendarni hrvatski pjevač, muzičar i kompozitor Goran Karan održat će koncert u Domu kulture u Kaknju 21.10.2016. godine u pratnji benda “Vagabundo”, sa početkom u 20:00 sati.

Muzičar čiji je stil teško svrstati u bilo koji okvir osim onog univerzalnog, mediteranskog, samostalni je izvođač još od kraja devedesetih godina.

Karijeru je započeo pjevajući u nekoliko različitih rock bendova, u svakom ostavljajući vlastiti, prepoznatljiv muzički pečat.

Početkom 80-ih počinje se baviti glazbom u sastavima “Epicentar”, “Zippo”, “Big Blue” i Crna udovica. Godine1995. kao vokalni solist sastava “Big Blue” dobiva nagradu za rock-hit godine “Priznaj mi”. Iste godine dobiva glavnu ulogu u mjuziklu “Sarajevski krug”. Album “Sarajevski krug”, kao i prvijenac sastava “Big Blue”, izdani su na hrvatskome i engleskom jeziku, uz mnoge koncerte u Austriji, Njemačkoj, Italiji, Francuskoj, te dva gostovanja u Sjedinjenim Američkim Državama.

Početkom 1997. godine Goran Karan započinje solo karijeru, a već 1998. osvaja Zadar-fest s pjesmom “Kazna mi je što te ljubim”. Krajem 1998. godine u Beču nastupa u glavnoj muškoj ulozi u mjuziklu “Rock It” u teatru “Ronacher” u bečkoj produkciji sastavljenoj od osam najpopularnijih mjuzikla od kraja 1960-ih godina: “Jesus Christ Superstar, “Grease”, “Hair”, “Tommy”, itd.

Goran Karan je dobitnik najprestiznijeg hrvatskog muzickog priznanja “Porin” i to u tri kategorije: za “Najbolji album zabavne muzike”, za “Najbolju mušku vokalnu interpretaciju” i “Najbolju vokalnu saradnju”, duet sa Oliverom Dragojevićem.

Tokom svoje karijere ostvario je saradnju sa brojnim muzičarima, pomenimo samo neke od njih: Zdenko Runjić, Oliver Dragojević, Kemal Monteno, Rajko Dujmić, Arsen Dedić i mnogi drugi.

Cijena ulaznica iznosi 20 KM.