Govor načelnika Nermina Mandre na svečanosti otvaranja Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016”

fk2-640x330
Uvaženi sugrađani, dragi gosti,
čast mi je uputiti vam izraze dobrodošlice na svečanost otvaranja Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani”.
Prije tri godine odlučili smo ovu manifestaciju organizirati po sasvim novom konceptu sa željom da bude istovremeno i sadržajno kvalitetna i što više kakanjska.
Naša odluka je bila da ovaj događaj treba da bude što više smotra uspjeha građana Kaknja na kulturnom, sportskom, muzičkom, poduzetničkom i svakom drugom planu, te smotra našeg općeg opredjeljenja da gradimo prijateljske i bratske odnose sa drugim gradovima, kulturno-umjetničkim društvima, školama, sportskim organizacijama i drugim subjektima.
I ove godine nastojali smo da sadržaji budu raznovrsni i prilagođeni svim uzrastima i generacijama. Naša želja je da ovi dani budu veseli, razigrani, opuštajući, a istovremeno i sa neophodnom dozom ukusa i dostojanstva jer želimo da se u konačnici svi zajedno ponosimo ovom manifestacijom.
Ove godine “Kakanjski dani” su baš kakanjski. U pogledu sadržaja priliku smo ponovo dali našoj omladini. Uz one koji već imaju zavidno iskustvo, posebnu pažnju smo usmjerili prema mladim talentima koji vrijedno rade tokom cijele godine. Naša želja je da na ovoj manifestaciji oni dobiju prve aplauze i da tako osnaženi krenu putem uspjeha i dokazivanja na takmičenjima u BiH i šire.
Najljepši ukras i najvažniji dio manifestacije ste vi – posjetitelji. Moja želja je da se lijepo i ugodno osjećate tokom “Kakanjskih dana”. Gostima koji dolaze iz drugih gradova želim dobrodošlicu u Kakanj sa željom da ponesu lijepe utiske iz našeg grada.
Organizacija ovakve manifestacije u uskom gradskom području zahtijeva i određene izmjene u pogledu režima saobraćaja, pa svoje sugrađane molim za strpljenje i razumijevanje.
Sa uvjerenjem da ćemo na kraju ove manifestacije svi biti zadovoljni i ponosni, proglašavam Kulturno-sportsku manifestaciju “Kakanjski dani 2016” otvorenom.