Građani Kaknja pišu: Prekopan prelaz “katastrofalan” i opasan- Iz Općine reagovali

VAŽNO! Općina Kakanj je na masovna pisanja građana po internetu objavila na fb stranici sljedeće informacije:

“Prekopavanje je odobreno subjektu MBD EXPORT-IMPORT d.o.o. Kakanj po njihovom zahtjevu, izvršeno je u nedjelju u ranim jutarnjim satima kada gotovo nikoga nema na cesti, obilna kiša je prouzrokovala problem, sve će u konačnici biti riješeno. U vezi rasprava na društvenim mrežama, javnost obavještavamo da je u nedjelju, u ranim jutarnjim satima od 5.30 do 7.30 h, izvršeno prekopavanje ceste u Ulici branilaca.

Prekopavanje je bilo odobreno od strane nadležne službe. Prekopavanje je izvršeno u vrijeme kada na cesti nema gotovo nikoga, upravo da ne bi bilo zastoja.Dakle, ne radi se o samovolji bilo koga, već o odobrenju jer naši sugrađani koji će živjeti u novoj zgradi trebaju grijanje isto kao i drugi građani.Izvođač radova je izvršio privremenu sanaciju prekopanog dijela ceste, a ima obavezu da izvrši i trajnu sanaciju, i to će biti izvršeno.

Tokom protekle noći padala je obilna kiša, te je došlo do pojave nove rupe u tlu. Problem će biti trajno riješen. Molimo za razumijevanje i objektivnu prosudbu cjelokupne situacije”, navodi se iz Općine Kakanj.

Press općine Kakanj/kakanjinfo.com