Grčka mora pasti!

Fudbalska “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će od 20:45 sati na Bilinom polju igrati susret sa Grčkom u okviru 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Uoči ove utakmice, bolje plasirana na tabeli je reprezentacija Grčke, koja se nalazi na drugoj poziciji, dok je BiH na trećem mjestu sa bodom manje u odnosu na svog protivnika. Zbog toga, “Zmajevi” će večeras biti pod imperativom pobjede.

“Spremamo se odgovorno sa velikim optimizmom i ambicijama. Nadam se da ćemo biti na nivou svih 90 minuta i da ćemo ostvariti rezultat koji želimo jer za to imamo snage. Grčka je kvalitetna ekipa i igraće čvrstvo, ali očekujem da i mi odgovorimo na pravi način”, kaže Baždarević.

Džeko smatra da BiH večeras mora biti strpljiva.

“Mi moramo misliti i kako da sačuvamo našu mrežu. Svi znamo da Grci igraju defanzivno i na kontre. Ne smijemo napraviti sebi problem, znamo njihove kvalitete i ne mogu nas iznenaditi. Najbitnije je da mi odigramo onako kako znamo i doći ćemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Džeko.

Michael Skibbe u obraćanju novinarima večerašnju utakmicu najavio je kao finale Lige prvaka.

“Moramo biti oprezni 90 minuta i moramo igrati dobro od početka do kraja, to je jedini način da se suprostavimo BiH. Znam mnoge igrače koji igraju u Njemačkoj i u Evropi. Mnogi bh. igrači su tehnički dobri, a Torosidis i Manolas poznaju Džeku i Pjanića, znaju se međusobno dobro, kao i mnogi drugi igrači”, kaže Skibbe, koji još uvijek ne zna startnih 11.

I jedan i drugi selektor imaju problema pri sastavljanju ekipe. Tzavellas, Panagiotis, Tachtsidis i Samaris propustit će utakmicu iz redova Grčke, dok Mehmed Baždarević na raspolaganju nema Seada kolašinca, Radeta Krunića, Avdiju Vršajevića, Daniela Milićevića te od ranije Emira Spahića, koji je bez kluba.

(sportske.ba)