Griezmann, Ronaldo i Messi u finalu za najboljeg igrača svijeta

antoine-griezmann-atletico-madrid-football_3406970

Svjetska nogometna federacija (FIFA) objavila je danas finaliste u svim kategorijama, uoči izbora za najboljeg igrača na svijetu. U izboru za nogometaša godine, trojica najboljih su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Antoine Griezmann.

Osvajač prestižne nagrade će bit proglašen u Cirihu, 9. januara.

U izboru za najljepši gol godine, Puskasovu nagradu, ostali su veznjak Corinthiansa Marlone za gol Cobresalu, Venezuelanka Dariuske Rodriguez za gol Kolumbiji, te Mohd Faiz Subri iz Pulau Pinanga za gol protiv Pahanga, prenosi portal “Goal”.

Ranieri, Santos i Zidane u konkurenciji za trenera godine

U užem krugu kandidata za nagradu za najboljeg trenera godine ostali su Italijan Claudio Ranieri, menadžer Leicester Cityja, s kojim je osvojio englesku Premier league, selektor Portugala Fernando Santos, koji je osvojio ovogodišnji Euro, te Francuz Zinedine Zidane, koji je Real Madrid doveo do naslova u Ligi prvaka.

U ženskoj konkurenciji za najbolju trenericu godine su Njemica German Silvia Neid, selektorica Sjedinjenih Država Jill Ellis te selektorica Švedske Pia Sundhage.

Krovna nogometna organizacija najbolje će izabrati kombinacijom glasova selektora i kapitena reprezentacija, glasova novinara te glasanja putem interneta.