Ko će postati novi predsjednik OO SDP KAKANJ nakon što je Irfan Imamović dao neopozivu ostavku?

sdp-bih-logo

OO SDP Kakanj je protekle izbore doživio neuspjeh na kakanjskom političkom tlu i nakon objavljenih Izbornih rezultata predsjednik OO SDP KAKANJ Irfan Imamović vrhu SDP-a BIH šalje neopozivu ostavku.

U prilog tome idu negativni Izborni rezultati sa tri vijećnika koji su pokazali da je stranka vođena u pogrešnom smjeru, u odnosu na ranije godine.

Čak se u javnorazvoj2sti pričalo o tome da je to više razlog pojedinaca i njihovih sitnih ličnih interesa koji su doveli do rasula među mjesnim  ograncima a onda su došli i rezultati koji su te navode većim dijelom potvrdili.

Sve u svemu u javnosti je ostala neopažena i manje važna čak i ova informacija da je došlo do određenih promjena u samom vrhu.

Vjerovatno je neuspjeh doveo da Imamović odstupi sa “crvene stolice” a kako saznaje naš portal od bliskog izvora ovoj stranci aktivno se radi na reorganizovanju po pitanju izbora novog rukovodećeg kadra pa je vjerovatno onda da će se polovinom decembra tekuće godine organizovati i skupiti članovi, konsolidovati redovi stranke i da će doći do novog Izbora za mjesto predsjednika.

Prema svemu sudeći ko god došao na mjesto čelnika kakanjskog SDP-a čeka ga “užarena fotelja” jer kako stvari trenutno stoje ima dosta nezavršenog posla i na konsolidaciji unutar stranke.

Preostaje da sačekamo i da vidimo ko će to zaposjesti ovog puta na stolicu OO SDP KAKANJ, nakon što su tu funkciju obnašali Imamović, Hakim Haračić, Hasan Čaušević, Suri i drugi.

H.H./kakanjinfo.com

 

sdp-bih-logo