Hadžibajrić: Pročitao sam na jednom od portala da NBL napušta Četvorku

Pročitao sam na jednom od portala da NBL napušta Četvorku.

Nikada nisam niti jednu takvu izjavu dao. Tačno je to da ja posljednja dva, dva i po mjeseca nisam imao sastanak sa Četvorkom i predsjednicima stranaka Nerminom Nikšićem, Peđom Kojovićem i Elmedinom Konakovićem, ali to nije razlog davanja takvih izjava. Ja sam još prije neka tri, četiri mjeseca kada smo bili kod mene na sastanku, njima rekao da s obzirom da NBL više nema zastupnika u Kantonalnoj skupštini, jer smo imali dvije osobe – Fahrudina Pecikozu i Amru Junuzović-Kaljić koje su me izdale, da tako kažem i otišle, rekao da ne očekujem da NBL dobije nijedno ministarstvo.

Rekao sam im da ne tražim nijedno ministarstvo jer to ne bi bilo moralno s moje strane, ali da ne istupam iz Četvorke. Oni su tada reagovali tako da ostajemo u ovoj priči s obzirom na Gradsko vijeće i općinske nivoe. NBL ima sedam vijećnika u Općini Stari Grad, dva u Novom Sarajevu, jednog na Ilidži i jednog u Vogošći.Za mene je ova priča nešto novo. Ako njima smeta NBL to je njihova stvar i ja ne bih želio u to apsolutno da ulazim, ali to NIJE MOJA IZJAVA.

Moguće je da to ima veze sa pričama oko Gradskog vijeća i gradonačelnika, a to su smiješne stvari. Mi smo dali vijećnike u korist Četvorke. Uvijek sam govorio da se jednostavno mora napraviti takva matematika jer ako su već izašli s imenom i prezimenom jednog takvog čovjeka kao što je Bogić Bogićević za gradonačelnika, mislim da se ne bi trebalo igrati i šaliti sa takvim stvarima. Što se tiče naše saradnje, ne mogu reći ni da imamo ni da nemamo saradnju. Posljednja dva, dva i po mjeseca nisam učestvovao ni u pregovorima ni dogovorima, ali to opet ne znači da je to razlog da NBL ili Ibrahim Hadžibajrić vrše ‘razbijanje’ Četvorke. Ne želim da se pridaje bespotrebna pažnja javnosti ovome jer, ponavljam, ja takvu izjavu nisam dao.

Ibrahim Hadžibajrić