Surijev “pionir” Mijoč – ZA većinu “PROTIV” osim za budžetske pare

Kakanj je općina koja za pojedince postaje trendom najdugovječnijih političara, što podrazumijeva da gotovo pa iste ljude u politici i u raznim komisijama gledamo više godina. Rijetki su u BIH, ali i u Kaknju ima jedan interesantan i već 16.godina je na “budžetskim jaslama” kako kroz paušal tako i kroz razne komisije, državni ali i privatni sektor. Zvuči nevjerovatno, ali su to činjenice.

Teško je pobrojati sve one koji su na “grbači” ove zemlje još nakon rata, pa do danas, ali kada kažete “najdugovječniji političar” uvijek pomislite na par istih ljudi koji se godinama, da ne kažemo desetljećima, pomiču po političkom nebu u Bosni i Hercegovini.

Čast izuetcima koji su mijenjali pozicije ili napredovali jer je i narod to podržao, ali ovaj “politički lik” je interesantan zato što voli “budžetsku pipu” i ne odustaje uprkos katastrofalnim rezultatima koje već nekoliko godina kao “vječiti demagog” pokušava da frizira.

Pa ni uvažni G din Ejub Spahić, koji je godinama važio za “najmlađeg vijećnika” po Skupštinskim i opštinskim klupama nije toliko bio prisutan i kaže jedne prilike, “pa, nekim ljudima izgleda nikad nije dosta”.

Ne vjerujemo ni mi šta se dešava

Zna se dobro, da je ovog SDP-ovog ponira davno doveo Mensur Jašarspahić – Suri a svoj prvi mandat vijećnika je dobio 2004.godine a poslije je veoma brzo kao (pri)pravnik dobio i posao u JP Vodokom na čijem je mjestu skoro koliko i mandat a danas i kao šef pravne službe. Ruku na srce kroz prvi mandat je po mišljenju mnogih obećavao a onda ko zna šta je bilo.

Pljeskao i navijao iza predsjednika SDP kada je u centru Kaknja izrečena šokantna izjava “za braću i sestre” i nikad se nije javno izvinio kakanjcima ili odstupio od te izjave, sada je u svojstvu Predsjednika SDP-a Kakanj i mogao je to da uradi

Procjena da je narodnu općinsku kasu “koštao do sada” po godini dana kroz paušal i razne komisije, ugovore o djelu i angažmane od 7 do 8 hiljada maraka, te kada to saberemo dođemo do je za 16 godina mandata (koliko smo uspjeli da pronađemo brojke), inkasirao oko 150.000 KM, te bi zajedno sa novim mandatom to moglo preći iznos od 200,000 KM, da ne navodimo rad sa platom u JP Vodokom i privatnom firmom, te nekim “fiktivnim poslovima”. Sve zajedno , dobro se snašao.

“Narod je onda rekao “e, neće da može”, pa je izglasao da G-din Mijoč nije uspio čak da osvoji i prođe ni u Skupštinu ZDK kada je trebalo više od 500 glasova, niti kao kandidat za načelnika, ali nazor ne ide pa je bio “klimav” i zadnji mandat u općinskom vijeću, iako je za vrijeme Surijevog vladanja imao ambicije i čak da postane ministar. Ali, ruku na srce, što nam je rekao jedan stari sdp-ovac, uspio je da barem postane predsjednik kakanjskog SDP-a koji u zadnje vrijeme bilježi pad i katastrofalne rezultate.

Kada popratimo sjednice općinskog vijeća ponekad se stiče dojam i misli da je za svaku skoro njemu nečiju nekorisnu “inicijativu” protiv i ima argument za to, čovjek bi pomislio da stvarno umije a onda shvatiš da nikad nije protiv budžetskih para na kojima je prisutan od 2004.godine. Možda mu sad “zafali” stoja iz neke komisije ali putem nekih “podsticaja” našao je način da i to namiri”, kaže naš izvor.

Suri vjerovao izprva te ga ubacio u svaku komisiju koju je mogao što govore i izvještaji o dodatnim primanjima iz općinske kase u periodu 2004-2012

Ovaj put su nam se ova saznanja učinila interesantnim te smo izvukli jedno takvo ime koje predstavlja kakanjskog rekordera po broju mandata, kontinuiranog primanja, jednostavno rečeno boravka na “općinskim ili državnim jaslama” a drugom prilikom idemo po novog “zanimljivog političara ili vijećnika” da vidimo koliko nas to koštaju i šta rade.

Kakanjinfo