Hurtić: Trebamo podršku navijača; Ahmetović: Zrinjski zna igrati na rezultat

hurtic

FK Sarajevo sutra od 19:45 sati u drugom kolu Premijer lige BiH dočekuje Zrinjski na stadionu “Asim Ferhatović Hase”.

Šef stručnog štaba ekipe s Koševa Almir Hurtić kaže kako je ekipa spremna za susret sa Plemićima.

“Stanje u ekipi je dobro, treninzi su u prošloj sedmici prošli dobro, osim Mihojevića i Kovačevića svi su spremni. Ovu sedmicu smo iskoristili da analiziramo utakmicu protiv Želje, odigrali smo i dvije prijateljske utakmice, a ostatak vremena smo proveli spremajući se za Zrinjski. Očekuje nas teška utakmica, radi se o aktuelnom prvaku države koji ima kontinuitet u igračkom kadru i zbog toga su prednosti u odnosu na nas, ali bez obzira na to mi vjerujemo u sebe i iz utakmice u utakmicu ćemo biti sve bolji. Momci su spremni za ovaj derbi i vjerujem da će ga odlučiti sitnice”, kaže Hurtić, koji je pozvao navijače da podrže ekipu u nedjeljnom derbiju.

“Navijači su naš dvanaesti igrač. Želimo da ih što više dođe jer trebamo njihovu podršku, a mi ćemo učiniti sve da na kraju zajedno slavimo”, rekao je Hurtić.

Napadač Mersudin Ahmetović nije mogao poželiti bolji debi. U svom prvom nastupu za Sarajevo pogodio je u vječitom derbiju na Grbavici. U nedjelju će debitovati na Koševu.

“Bit će dosta teška i zahtjevna utakmica jer Zrinjski je ekipa koja svih ovih godina doživljava najmanje promjena u igračkom sastavu, dovode ciljana pojačanja, ekipa je koja zna igrati na rezultat svaku utakmicu, odigraju tačno koliko im je potrebno za pobjedu, kao i mi. Mi u susret ulazimo spremni i nadam se povoljnom rezultatu”, kaže Ahmetović, koji je pohvalio navijače Sarajeva.

“Vidio sam koliko znači svaki pogodak našim navijačima, a da ne pričam o pobjedama, tako da im mogu obećati da ću davati sto posto svojih mogućnosti. Vidjeli su protiv Želje da smo htjeli da pobijedimo i pozdravili su nas na kraju utakmice”.

Ahmetović je istakao i kako je sretan što mu konkurenciju u napadu pravi Leon Benko.

“Dobro je kad imate konkurenciju, to mi ne dozvoljava da se opustim. Danas igram ja, sutra on, sve u zavisnosti od forme i drago mi je da mi je konkurencija igrač poput njega”, rekao je Ahmetović.

klix